Cei mai fericiți europeni sunt danezii, în timp ce nefericiții europei sunt rușii. Aproape toți danezii intervievați (96%) au răspuns că sunt foarte mulțumiți de nivelul propriu de trai, în timp ce doar 37 % din ruși s-au declarat satisfăcuți în această privință. Aproape la fel de fericiți ca și danezii s-au declarat în mod surprinzător și 80 dintre greci, în ciuda turbulențelor economice din ultima vreme. Urmează Italia, Franța, Olanda, Marea Britanie, suedia, Spania, Austria, Turcia, Germania și Polonia.
Chiar dacă ponderea „fericiților” este diferită la nivel european, studiul a identificat și câteva situații care sunt la fel în fiecare țară. Astfel, pe plan european, femeile sunt mai fericite decât bărbații, cei de la țară mai liberi și relaxati decât orășenii, cei cu pereche sunt mai împliniți decât cei singuri și cum era de așteptat, venitul este proporțional cu bucuria. Directorul fundatiei, Ulrich Reinhardt, a observat că generațiile mai tinere privesc cu optimism la viitor și se declară mult mai relaxati și fericiți decât cei trecuți de 35 de ani.
România nu este inclusă în acest studiu, însă potrivit datelor din 2010 ale Eurobarometrului privind sănătatea mintală, românii sunt mai puţin fericiţi decât media europeană şi printre cei mai îngrijoraţi în privinţa locului de muncă. Românii s-au situat la coada „clasamentului fericirii” din 2010, fiind urmați doar de bulgari, lituanieni şi letoni. Românii nu sunt mai fericiţi nici la locul de muncă. Doar lituanienii, grecii şi letonii au fost mai îngrijorați în 2010 decât noi în privinţa jobului. Astfel, 36% dintre români au considerat că locul de muncă este în pericol, iar 32% susţin că nu le sunt recunoscute pe deplin meritele. Cei mai mulţumiţi la serviciu au fost in 2010 austriecii şi germanii.