Marcel Ciolacu, președintele interimar al social democraților a declarat la Antena 3 că Viorica Dăncilă nu trebuia să candideze la alegerile prezidențiale. Candidatura acesteia a fost o greșeală atât din partea fostului premier cât și din partea partidului, a spus Ciolacu.

Actualul lider PSD mai susține că partidul ar fi trebuit să fie mult mai curajos și că din cauză că nu a putut să treacă peste orgoliul de a avea propriul candidat, a pierdut alegerile prezidențiale.

De asemenea, Ciolacu este de părere că PSD-ul ar fi putut avea un candidat comun sau chiar un candidat independent la alegerile pentru președinția României.

„Decizia Vioricăi Dăncilă să candideze a fost greșită. Când ești președinte PSD, îți asumi decizii, dânsa a decis să candideze. Cu adevărat dânsa era cea în măsură să spună că eu nu candidez chiar dacă dvs. îmi cereți.

PSD ar fi trebuit să fie mult mai curajos. A fost un pic de conservatorism, ne-a fost frică să luăm niște decizii mai curajoase. Ne aflam într-o alianță în momentul acela, aveam o alianță cu dl. Tăriceanu. Toate deciziile astea au influențat alte decizii, a fost o sarabandă de greșeli. Candidat comun, poate și candidat independent.

PSD nu a reusit să treacă peste orgoliul să aibă propriul candidat. PSD a săpat la șanțul lui”, a spus Marcel Ciolacu.