Viorica Dăncilă a ajuns persona non-grata și în Parlamentul European. Aceasta a fost umilită pur și simplu la Strasbourg. Copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, i-a transmis Vioricăi Dăncilă, că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălțimea Europei și că România merită ceva mai bun.

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României. România merită ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

Acesta blamează Guvernul și din cauza modificărilor dese la legile justiției. „E un Guvern care pare să fie obsedat de ideea că justiția trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnați pentru corupție și să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energia partidului de guvernare e înghițită de acest subiect. Constat că rapoartele întocmite de către Consiliul Europei, de Comisia de la Veneția dar și de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a spus Lamberts.

Lamberts i-a mai reproșat Vioricăi Dăncilă că guvernul pe care îl conduce blochează numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. „Așteptăm încă posibilitatea de a o audia (pe L.C. Kovesi-n.r)”, a mai spus Philippe Lamberts.