În ciuda înfrângerii de la moțiunea de cenzură de joi și în timp ce mulți analiști politici îi văd periclitate șansele de a mai fi candidatul PSD în alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a făcut vineri declarații foarte optimiste pe temă, cu ocazia participării la CEx al PSD.

Ea a arătat că nu renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale.

”Nu numai că vom ajunge în turul II. Am certitudinea că vom ajunge în turul II și că vom câștiga alegerile”, a declarat Dăncilă înainte de CEx.

”Nu cred că dacă ne-am fi retras de la guvernare am fi avut de câştigat. Puterea nu se cedează, ea se câştigă. Noi ne-am concentrat să guvernăm pentru oameni şi cred că am reuşit”, a mai spus Viorica Dăncilă, vineri seară, într-o declaraţie de presă la Parlament.

PSD va rămâne în opoziţie şi nu va face niciun fel de alianţă cu Pro România, a precizat Viorica Dăncilă, liderul social-democraţilor.

Rămâne însă de văzut în ce măsură va reuși Dăncilă să țină unite multiplele facțiuni rivale din PSD și, în același timp, dacă va mai putea să își exercite controlul asupta partidului.