Partidele de dreapta din judeţ vor face front comun în campania pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi îl vor susţine pe Klaus Iohannis, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu.

Potrivit acestuia, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii organizaţiilor judeţene ale partidelor de dreapta, a primit asigurări că „sub nicio formă USR-PLUS, PMP, ALDE nu vor vota cu Viorica Dăncilă în judeţul Teleorman”.

„Vom face front comun în această campanie de şapte zile, să vedem ce înseamnă polul de dreapta în Teleorman. (…) Dacă vrem cu adevărat să scăpăm de PSD, trebuie să ne dăm mâna şi să înţelegem că e mai important cetăţeanul, este mai important electoratul nostru decât interesele personale. (…) Am încredere că electoratul de dreapta va veni în număr mare la vot şi pe 24 noiembrie şi, la Teleorman, forţele de dreapta vor da un rezultat foarte, foarte bun”, a afirmat Pîrvulescu.

Referindu-se la schimbările din conducerea Prefecturii Teleorman, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL a precizat că acestea vor fi făcute după turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Era normal să lăsăm prefecţii pentru această perioadă, pentru că schimbarea aceasta aduce, în plin proces electoral, şi o mică fricţiune şi nu era în regulă”, a spus liderul liberal, menţionând, totodată, că în Teleorman nu au fost incidente electorale la primul tur.

În ceea ce priveşte înlocuirea conducerilor direcţiilor deconcentrate, Pîrvulescu a declarat că „această curăţenie care a început de la Guvernul României (…) se va duce până la firul ierbii, până la ultima instituţie deconcentrată”, iar numirile în funcţiile de conducere se vor face „în primul rând pe criteriul competenţei”, acest proces urmând să aibă loc în luna decembrie, după restructurarea instituţiilor.