Până nu demult, președintele PSD era văzut drept politicianul de rang I din România cu cea mai scăzută cotă de încredere. Totuși, premierul în funcție reușește să-i fure locul lui Liviu Dragnea la un capitol extrem de important. 

Astfel, conform Barometrului Politic Național, realizat de Biroul de Cercetări Sogiologice, doar 3% dintre români declară că au foarte multă încredere în Viorica Dăncilă, cu un punct procentual mai puțin decât scorul obținut de Liviu Dragnea.

Atunci când vine vorba de primarul localității, 25% dintre respondenți susțin că au foarte mare încredere în acesta. Pe locurile următoare se clasează președintele Iohannis, care reușește să smulgă 12% la capitolul „foarte multă încredere”, și Călin Popescu Tăriceanu, cu 6%.

La Barometrul Politic Național realizat de BCS au participat 1087 de respondenți cu vârste mai mari de 18 ani domiciliate în 128 localități urbane și rurale selectate din toate județele țării. Tipul eşantionului este probabilist, stratificat, format din 48 straturi rezultate din intersecţia a 8 zone geografice cu 6 tipuri de localităţi urbane şi rurale.

Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă din țară, cu o eroare de +/-3%.