La finalul unei întâlniri la sediul Guvernului cu reprezentanții corpului diplomatic român, în contextul Reuniunii Anuale a Diplomației Român, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, i-a cerut premierului, în fața zecilor de ambasadori prezenți în sală, ajutorul pentru o clădire a ministerului.

„Nu pot să nu folosesc acest prilej pentru a o ruga pe doamna prim-ministru să ne ajute ca, la 100 de ani de la Marea Unire să existe și o clădire a Ministerului Afacerilor Externe, nu 18 locații. Vă mulțumesc foarte mult”, a declarat Meleșcanu, în aplauzele diplomaților prezenți la sediul Guvernului.

Viorica Dăncilă a spus că dacă ar refuza, și-ar face ambasadorii „dușmani”.

„Aplauzele dumneavoastră spun totul, dacă aș spune aș face din dumneavoastră dușmani. Cu siguranță este nevoie de o clădire, am discutat cu dl ministru, vom găsi soluții pentru acest lucru”, a declarat, zâmbind, premierul.

Premierul Viorica Dăncilă le-a cerut, luni, diplomaților români, la Palatul Victoria, să aibă o „viteză mai bună de reacție” și să trimită Guvernului mai multe analize privind evoluțiile economice din statele în care sunt acreditați.