Viorica Dăncilă ajunge luni în Camera Deputaților. Cu toate acestea, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, a spus recent că Ordonanţa 114 din 2018 este cel mai curajos act normativ de după Revoluţia din 1989, fiind o măsură care susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor.

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptat azi de la ora 16:00 în Camera Deputaţilor, pentru dezbateri pe tema acestei Ordonanţe, la solicitarea Grupului parlamentar PNL, cu tema „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, spunea şi el că există consultări cu mediul de afaceri în ceea ce priveşte modificarea OUG nr. 114/2018. De asemenea, el a mai spus că  Guvernul are discuţii cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe tema soluţiilor aplicabile dacă administratorii celor şapte fonduri de pensii private Pilon II se retrag din cauza majorării de capital social pe care trebuie să o facă în conformitate cu prevederile actului normativ.

Totodată, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al Băncii Naţionale a României (BNR), a precizat că pentru a deveni lege în urma dezbaterii în Parlament, OUG nr. 114/2018 necesită un aviz de legalitate din partea BNR.