Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale, a fost prezentă, luni seară, la o emisiune electorală pe televiziunea publică. Liderul social-democrat a fost întrebat şi despre situaţia creată acum, după ce Guvernul condus de ea a propus trei nume pentru postul de comisar european, dar, în final, propunerea care a trecut de comisiile din Parlamentul European a fost cea a Adinei Vălean, europarlamentar PNL.

„Vorbim despre un român. Chiar dacă aici avem dispute politice, nu vom face ceea ce a făcut PNL, să critice candidaţii. Noi vom susţine că este vorba despre un român şi nu vrem să ducem războiul intern în plan extern. Suntem oameni responsabili, ne interesează imaginea ţării şi vom susţine candidatura Adinei Vălean”, a declarat Viorica Dăncilă.

Adina Vălean, propunerea înaintată de Guvernul Orban pentru postul de Comisar european pe portofoliul Transporturilor, a fost validată, joia trecută, de Comisia de Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European cu 36 de voturi ”pentru”. În continuare, Adina Vălean va merge în plenul Parlamentului European, alături de ceilalţi comisari, pentru a primi girul final.