"Oficial, economia subterană este evaluată de Institutul Naţional de Statistică la 20% din produsul intern brut, adică peste 23 de miliarde de euro. Totuşi, conform estimărilor economiştilor şi chiar ale Băncii Naţionale a României, nivelul economiei „negre” este mult mai ridicat, fiind plasat, într-o perspectivă rezervată, între 35 şi 40 de miliarde de euro anual", arăta Dan Voiculescu.

"Aceste sume semnificative, care depăşesc toate împrumuturile contractate de Guvernul României de la instituţiile financiare internaţionale în intervalul 2010 – 2011, întreţin corupţia, alimentează injustiţia socială şi promovează modelul hoţului agresiv, care sfidează legea. Proliferarea evaziunii fiscale distruge încrederea în necesitatea educaţiei, în munca cinstită, în instituţiile democratice şi în mecanismele economiei de piaţă", se mai arată în declaraţia postată pe site-ul Senatului României.

"Evaziunea fiscală este cel mai mare obstacol în calea dezvoltării României. Evaziunea fiscală ne-a obligat să ne împrumutăm cu sume uriaşe pentru a asigura supravieţuirea statului. Evaziunea fiscală condamnă anual sute de mii de copii la sărăcie şi izolare, refuzându-le şansa la o şcoală modernă şi la asistenţă medicală competentă. Evaziunea fiscală ucide destine şi compromite viitorul acestei naţiuni. Evaziunea fiscală este o crimă", sublinia Voiculescu.

"Pentru a eradica acest fenomen, avem nevoie de voinţă politică, o justiţie corectă şi, în mod esenţial, de un regim sancţionator extrem de sever", a mai precizat el.

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Cinci iniţiative luate de DAN VOICULESCU au devenit LEGE