"Născut pe 30 iulie 1969, Dan Valentin Belcea este absolvent al University of Pennsylvania-Philadelphia, PA-USA şi, anterior numirii în poziţia de director general, a fost membru în Consiliul de Administraţie al societăţii. Ca urmare, domnul Belcea este familiarizat cu domeniul feroviar şi cu specificul activităţii societăţii şi speră ca mandatul său să fie unul benefic pentru redresarea acesteia", se arată în comunicat.
 Dan Valentin Belcea şi-a început cariera în Statele Unite ale Americii, continuând apoi în ţară ca Chief Financial Officer la Graffiti/ BBDO (între 1993 şi 1994), CB Investment SRL (1995-1996), sau general manager la Prima Tv (în perioada 1996-2002). Din anul 2005 până în 2012, a ocupat funcţia de vicepreşedinte – responsabil cu dezvoltarea strategică la Internaţional Railway Systems S.A., iar din ianuarie 2010 până în prezent a ocupat funcţia de Chief Executive Officer la Protan SA.

CFR Marfă este una dintre companiile de stat care trebuie privatizate potrivit acordului cu FMI. Anul trecut guvernul a eşuat în procesul de privatizare când Grampet, care fusese declarat castigător nu a îndeplinit condiţiile suspensive din contractul de privatizare. Autorităţile intenţionează să reia anul acesta privatizarea societăţii.