El este noul director general al CFR! Consiliul de Administraţie l-a desemnat chiar astăzi

Ion Simu-Alexandru, de profesie inginer, este absolvent al Facultăţii de Mecanică, specializarea Ingineria Sistemelor de Circulaţie Feroviară, din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara şi are o experienţă profesională de 30 de ani, în domeniul feroviar.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, vineri 17 decembrie 2021, Ion SIMU-ALEXANDRU a preluat conducerea Companiei, fiind desemnat, de Consiliul de Administraţie, în funcţia de director general interimar, pentru un mandat de patru luni”, a transmis CFR.

Toate aceste proiecte au o contribuţie esenţială în dezvoltarea economică a reţelei feroviare naţionale

Directorul general interimar al CFR SA şi-a propus pentru perioada imediat următoare continuarea proiectelor începute, implementarea obiectivelor cuprinse în strategia de dezvoltare a reţelei feroviare şi, nu în ultimul rând, prioritizarea proiectelor feroviare incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru modernizarea infrastructurii feroviare.

„Toate aceste proiecte, care au o contribuţie esenţială în dezvoltarea economică a reţelei feroviare naţionale, dar şi a companiei în sine, se vor implementa în regim accelerat, pentru că acum există şansa uriaşă să modernizăm calea ferată, în această perioadă în care transportul feroviar, cel mai ecologic mod de transport, este o prioritate la nivel european şi naţional”, a declarat Ion Simu-Alexandru, director general al CFR SA.

Decizie neașteptată în dosarul unui fost director CFR

Anterior, Curtea de Apel București s-a pronunțat în dosarul fostului director CFR, Necolaiciuc Mihai, în care acesta este acuzat de abuz în serviciu. În urma ședinței, judecătorii au dispus rejudecarea cauzei de către prima instanță. Decizia este definitivă.
Soluția pe scurt a instanței de judecată:

„În baza art. 421 pct. 2 lit. b Cod proc.pen., admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și apelanta – parte civilă Compania națională de căi ferate C.F.R. SA împotriva sentinței penale nr.776/25.06.2021 a Tribunalului Bucureşti –Secţia Penală.

Desființează, în integralitate, sentința penală apelată și dispune rejudecarea cauzei de către prima instanță. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă. Pronunțată prin punerea minutei la dispoziție, prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 405 alin. 1 teza a II-a Cod proc. pen., azi 17.12.2021”, se arată în decizia CAB.