‘Radiocomunicaţii se află într-o situaţie identică şi este pe minus cu 74 de milioane de lei în acest an. Practic, societatea nu va mai avea banii necesari din luna august. Acolo încercam să finalizăm procesul pentru readucerea companiei pe linia de plutire, dacă va fi posibil, în această săptămână’, a precizat Nica.
Şeful MCSI a subliniat că în mod cert vor exista măsuri care vor fi luate şi în această companie din punct de vedere al restructurării, dar persoanele care au adus-o ‘în această situaţie inacceptabilă vor trebui să plătească’.
SNR este furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România, infrastructura societăţii susţinând sectorul de radiocomunicaţii din România, cu o reţea de radiorelee digitale, o alta de acces punct-multipunct în frecvenţele de 3,5 GHz şi 26 GHz, precum şi cu o reţea de voce. Compania deţine propria staţie de sol pentru comunicaţii prin satelit, care permite interconectarea reţelei telefonice tradiţionale şi transmisia de programe TV.
Serviciile oferite de societate se adresează, în principal, segmentului business: Internet, VPN, linii închiriate, telefonie naţionala şi internaţională şi servicii integrate de comunicaţii (telefonie, videoconferinţe, servicii de comunicaţii prin satelit).
SNR dispune de o reţea de radiorelee, formată din peste 2.600 km de legături digitale de mare capacitate.