Dan Negru nu va mai scrie despre jocurile de noroc

Dan Negru a anunțat recent pe contul său de Facebook că nu va mai scrie despre jocurile de noroc. El consideră că în aceste zile, prin cazul fostului redactor-şef al GSP, Cătălin Ţepelin, a văzut „cea mai tare lecţie despre influenţă”. El anunță că se retrage din polemicile pe acest subiect.

Vedeta face aluzie la ce a pățit Țepelin pentru că nu a vrut să arate managementului articolele despre casele de pariuri înainte de publicare.

Prezentatorul TV pare să transmită că învață din lecția „servită” jurnalistului GSP. El anunță că „aplauzele nu țin de foame”. Mai spune și că până și familia îl îndeamnă să înceteze cu acest subiect delicat.

„E prea puternică lupta şi eu prea slab. Un jurnalist a fost concediat şi toţi spun că plecarea lui are de a face cu influenţa jocurilor de noroc pe care el le combătea. L-am văzut părăsind redacţia în aplauzele colegilor. Aplauzele nu ţin de foame! La noi sunt aplaudaţi morţii! Cei vii aplaudă şi te uită repede.

Femeile din familia mea, mama, Codruţa au dreptate: „Doar tu eşti justiţiar, nu vezi? Uite ce postări frumoase au colegii tăi! Potoleşte-te”

Nu mă ajută cu nimic alea 60 k likeuri de la ultima mea postare despre publicitatea la noroc. Nici articolele din ziare despre asta.

E bine să ştii când să te retragi din faţa unui adversar puternic! A făcut-o până şi statul.

Acu’ vreo 1000 de ani, Avicena, un învăţat al acelor vremuri, a pus intr-o cuşcă un miel şi intr-o cuşcă alăturată un lup. După 7 zile mielul a murit sub teroarea fricii că va fi mâncat de lup. Vă las cu lupul ”, a transmis Dan Negru pe Facebook.

Moderatorul a publicat recent un text despre industria pariurilor

Mesajul lui Dan Negru vine la doar o săptămână de la publicarea unui text pe acest subiect. Pe 22 septembrie, moderatorul publica un clip în care era în Chișinău și era impresionat de cum arăta oraşul fără reclame la pariuri.

„Cât o să reziste clipul ăsta aici? După cât timp îl vor elimina? Degeaba proiectul „România Educată” dacă pe străzi e promovat norocul. Totuși, alții s-au opus. Video ăsta e dovada”, spunea el la acel moment.

Chișinăul a ajuns la o asemenea performanță după ce Parlamentul din Moldova a votat o lege care interzice publicitatea pariurilor sportive sau a jocurilor de noroc la televiziune, la radio sau pe panouri stradale.

Iată clipul postat de prezentatorul TV în luna septembrie: