Dan Bittman, atac dur la show-urile Vocea României și X Factor

Artistul Dan Bittman, fost jurat la show-uri de talente și o figură marcantă în peisajul muzical românesc, a răbufnit recent cu acuzații dure la adresa unor emisiuni precum X Factor și Vocea României.

Artistul consideră că aceste show-uri nu sunt sincere cu concurenții și că aceștia sunt, de fapt, mințiți în legătură cu perspectivele lor în industria muzicală.

Bittman a spus că, din experiența sa, niciunul dintre câștigătorii acestor show-uri nu a reușit să se mențină în industria muzicală sau să aibă o carieră de succes după participare. Acuzațiile artistului sunt în totală discrepanță cu promisiunile acestor show-uri.

„Eu cred că-i mințim pe concurenți, sau i-am mințit și îi mințim în continuare. Și mă refer la cei ce fac emisiunile acestea și sunt în juriile acestea.

Eu nu cunosc niciun concurent care să fi câștigat show-urile astea de talente, care să fi dat un gol și să fi rămas în business-ul ăsta.

Să fie și să spună că pentru el a fost experiența vieții. Nu, e o minciună”, a dezvăluit artistul, celor de la Cancan.

Jurații nu vin în emisiuni pentru a-i ajuta pe concurenți

Mai mult, Bittman a criticat rolul juraților de la Vocea României sau de la X Factor, susținând că aceștia nu sunt acolo pentru a ajuta concurenții, ci mai degrabă pentru a-și promova propria imagine.

Dan Bittman spune că atunci „când s-au întors scaunele, la o anumită emisiune, deja i-am mințit. Oamenii aceia nu au nevoie de un tutore. Oamenii aceia care au întors și două scaune înseamnă că sunt buni și ar trebui să plece instantaneu din emisiune, pe drumul lor, să afle cine sunt. Să-și vadă de viața lor artistică. Lor nu le trebuie un mentor.”

El continuă, spunând că, de fapt, „mentorii aceștia nu vin să te ajute. Au fiecare cariera lor, se dau mari la televizor, ne arată cât de buni sunt. Au din astea că vor să arate că sunt buni”.

Bittman a făcut și o comparație între concurenții acestor show-uri precum Vocea Românei sau X Factor și influencerii de pe internet, observând că mulți reușesc să aibă succes fără a participa la astfel de emisiuni.