Dacia pregăteşte generaţia de modele care va înlocui gama Logan. Primul model va fi un sedan de clasă medie care va costa circa 14.000 de euro în Franţa şi care seamănă foarte mult cu actualul Renault Fluence, lansat pe piaţă în toamna acestui an, scrie publicaţia franceză AutoPlus.

Noua Dacia „Fluence” ar urma să fie lansată pe piaţă la jumătatea anului 2011. Mai mult, acest model va fi urmat de un coupe sportiv, al cărui preţ se va situa în jurul sumei de 11.000 de euro şi va fi lansat la sfârşitul lui 2011, mai scriu francezii.

Până atunci, singura certitudine rămâne SUV-ul Duster, a cărui lansare va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Detaliile legate de acesta, inclusiv în privinţa preţului, vor fi făcute publice în această lună, a anunţat constructorul autohton.

Noul model Dacia va costa cât actualul Fluence

Dacă informaţiile publicate de revista AutoPlus sunt corecte, acest lucru ar însemna că noul model Dacia va avea un preţ aproximativ egal cu al actualului Renault Fluence. Acesta din urmă a fost lansat pe piaţa românească la începutul lunii octombrie, la preţuri cuprinse între 12.900 euro şi 16.950 euro, cu TVA inclus.

Versiunea de bază a modelului Renault Fluence include standard, printre altele, ABS cu EBV şi AFU, şase airbag-uri, computer de bord, aer condiţionat, geamuri electrice, radio CD cu MP3 şi închidere centralizată, iar garanţia este de 4 ani sau 100.000 km.

Gama Logan va fi înlocuită

La sfârşitul lunii septembrie, vice-preşedintele Dacia, Constantin Stroe, anunţa că gama de modele Logan va fi înlocuită peste câţiva ani. Locul maşinilor construite pe această platformă va fi luat de o nouă familie de maşini.

„Toată lumea vorbeşte de Logan. E frumos, dar Logan are o viaţă scurtă. Dacia este perenă, Logan este schimbabil. Şi acum, urmează ceva după Logan, care îşi va termina viaţa probabil în câţiva ani şi urmează o altă familie. Aici stă forţa constructorului”, a explicat la acea vreme Constantin Stroe. El a adăugat că noile modele se vor încadra tot în „plaja de preţuri a mărcii” şi vor avea o altă denumire, diferită de Logan.

Şase modele pe platforma Logan

În prezent, gama Dacia cuprinde cinci modele: Logan, Sandero, MCV, Pick-Up şi VAN. La acestea se va adăuga în primăvară modelul SUV Duster, care va fi disponibil cel mai probabil în versiunile cu 5 (Duster) şi 7 (Duster Kanjara) locuri.