Producatorul auto Ford a anuntat ca va reduce la mai putin de jumatate productia in cadrul fabricii din Southampton, sudul Angliei, pana in 2011. Astfel , uzina unde Ford dezvolta vehiculul comercial usor Transit, acelasi care va fi asamblat de anul viitor si la Craiova, va ajunge la o productie de 35.000 de unitati pe an, de la 75.000 de unitati.

Dave Osborne, reprezentantul celui mai mare sindicat britanic, Unite, a cerut oficialilor Ford de la fabrica din Southampton o intalnire in care sa fie discutat anuntul companiei americane. Liderii Unite au declarat ca asteapta ca Ford sa isi respecte obligatiile asumate in 2001 cand „compania s-a aratat public dispusa sa sprijine industria auto din Marea Britanie. Membrii nostri au facut mari sacrificii pentru a aduce imbunatatiri produselor si pentru a reduce costurile”.

Conform lui Dave Osborne, uzina de la Southampton are nevoie de o infuzie de capital de circa 200 de milioane de dolari pentru a isi securiza viitorul. „Daca Ford poate investi 653 de milioane dolari in Romania, mai poate da 200 de milioane de dolari si pentru uzina din Marea Britanie” a declarat Osborne.

Atat sindicatele cat si presa din Anglia considera ca recentele investitii ale Ford din Turcia, Rusia si Romania, precum si alte companii care au decis sa investeasca in estul Europei in goana dupa costuri de productie mai mici, sunt principalele „vinovate” de prabusirea industriei auto din Marea Britanie.

Sursa: AM Online