Oficialul nu a dat multe detalii cu privire la ceea ce ar însemna un astfel de proiect de lege, dar și-a repetat intenția de a porni prigoana împotriva companiilor care își desfășoară activitatea în străinătate.

“De asemenea, am un alt proiect de lege … un proiect de lege privind dezvoltarea economică, care cred că va fi fantastic, despre care nimeni nu știe despre care vorbești pentru prima dată”, a declarat el pentru Randall Lane, Forbes.

Stimulente pentru dezvoltarea companiilor, stimulente pentru companii de a fi aici”, a spus el, adăugând că firmele care trimit operațiuni offshore “se penalizează sever”.

„Este un stimulent pentru companii să rămână în America, dar poate că este și mai mult, dacă pleci, va fi foarte greu să îți mai vinzi produsul în țara noastră.”, a mai adăugat Trump.

Întrebat dacă se simte comfortabil cu propunerea conform căreia guvernul ar trebui să pedepsească sau să recompenseze companiile pe baza alegerilor lor de a-și localiza fabricile, decât să lase piața liberă să își aleagă câștigătorii și învinșii, președintele a răspuns:

„Foarte comfortabil. Ceea ce vreau sa fac este reciproc. Vezi, cred că conceptul de reciprocitate este unul foarte frumos. Dacă cineva ne percepe o taxă de 50% ar trebui să-i facem și noi același lucru. În prezent ei ne percep taxe de 50% dar noi nu le percepem nimic. Asta nu funcționează cu mine.”

Încă nu este clar ce va face Trump și ce stimulete va crea pentru ca firmele să își păstreze afacerea în S.U.A.

Donald Trump este de mult timp împotriva companiilor americane care își produc produsele în străinătate, lăsânt mulți locuitori americani fără locuri de muncă. La începutul președenției sale, el și-a îndreptat toată atenția pe producătorii de automobile care își construiau fabrici în Mexic.