Cutremur în România! A avut loc recent. Unde a fost resimțit seismul?

Totodată, seismul a avut magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter, la adâncimea de 13km. Potrivit informațiilor transmise de INFP, acesta a avut loc la ora 23:18. Cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe, printre care Galați și Brăila.

„În ziua de 10 Ianuarie 2022 la ora 23:18:40 (ora locală a României) s-a produs în MOLDOVA, GALATI un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 13km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 23km V de Galati, 27km NV de Braila, 140km SE de Bacau, 147km NE de Ploiesti, 157km NV de Constanta, 169km E de Brasov, 172km NE de Bucuresti, 191km S de Iasi, 192km SV de Chisinau, 211km SV de Tiraspol”, a informat Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Un alt cutremur a avut loc recent

Simultan, Institutul de Cercetare Naţională de Astronomie şi Geofizică din Egipt a informat că un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs marţi dimineaţa în regiunea Mediteranei de Est şi a fost simţit până în Egipt. Institutul egiptean a adăugat că seismul s-a înregistrat la 415 kilometri depărtare de guvernoratul Damietta.

Cutremurul s-a simţit şi în Cipru, transmite dpa, care citează Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), care a indicat că seismul a avut magnitudinea de 6,5, iar epicentrul s-a situat în Marea Mediterană, la circa 120 kilometri nord-vest de Limassol.

Mii de oameni au fugit pe străzi şi şi-au petrecut noaptea în aer liber

Nu există deocamdată informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale. De asemenea, mii de oameni au fugit pe străzi şi şi-au petrecut noaptea în aer liber, potrivit postului de stat cipriot RIK.

Seismul s-a produs în jurul orei 01:00 GMT şi a fost resimţit în sudul Turciei, Israel, Egipt şi insulele elene Creta şi Rhodos, a mai relatat postul de stat.