Clotilde Armand anunță intensificarea controalelor din cauza apropierii alegerilor

Primarul afirmă că vizitele din partea Curții de Conturi au devenit mai frecvente în ultima perioadă, indicând apropierea alegerilor.

Totodată, anunță intenția de a depune o plângere pentru abuz în serviciu împotriva președintelui Curții de Conturi, numit de PSD.

„Găsiţi-i ceva lui Clotilde! Opriţi-o!” La Primăria Sectorului 1 a venit un nou control de la Curtea de Conturi, controlată de oamenii lui Marcel Ciolacu şi Liviu Dragnea.

Vin din ce în ce mai des, în ultima perioadă, semn că se apropie alegerile”, a transmis, pe Facebook, Clotilde Armand.

Primarul a explicat căuza venirii Curții de Conturi în acea perioadă. Conform execuției bugetare de anul trecut, potrivit ei, s-a observat că s-au alocat 3,1% din buget pentru serviciul datoriei (împrumut + dobândă).

Clotilde Armand anunță că pentru anul 2024, se estima că vor fi plătite 3,2% din buget în acest sens. Primăria Sectorului 1 se confruntă cu trei împrumuturi rămase de rambursat. Ele au fost contractate de administrațiile locale anterioare în anii 2009, 2010 și 2015, care sunt aproape achitate.

Armand susține că administrația sa nu a realizat niciun nou împrumut. Ea îi acuză pe „ciolaci” că inventează motive pentru controalele Curții.

„Haideţi să vă spun de ce a venit acum Curtea de Conturi şi să vă prăpădiţi de râs. Anul trecut, execuţia bugetară ne spune că am cheltuit 3,1% din buget pentru serviciul datoriei (împrumut+ dobândă).

Anul acesta, vom plăti 3,2 % din buget. Avem trei împrumuturi făcute de fostele administraţii locale (2009, 2010 şi 2015) din care a mai rămas puţin de plătit. Un împrumut de la Banca Europeană de Investiţi – făcut pentru reabilitarea termică a blocurilor care este scadent în 2035.

Mai avem unul la Banca Raiffeisen pentru reabilitarea clădirii administraţiei locale din Piata Mureş, în care ploua la momentul contractării împrumutului, scadent în anul 2030 şi unul la BCR care se termină acum.

Repet, administraţia Clotilde Armand nu a contractat niciun împrumut nou, iar pe cele vechi le RAMBURSĂM ÎN AVANS! Dar ce să vezi ce au inventat ciolacii. Au trimis Curtea de Conturi în control în urma unei „analize de risc” pentru a analiza contractarea şi folosirea împrumuturilor!”, adaugă Clotilde Armand.

Analiza de risc a Curții de Conturi nu i-a fost prezentată

Primarul precizează că a solicitat să consulte această analiză și afirmă că aceasta nu există, deoarece nu i-a fost furnizată.

În opinia ei, în plenul Curții de Conturi, s-a decis că trebuie să fie efectuat un nou control la Sectorul 1, pentru că așa dorește PSD-PNL.

Primarul adaugă că nu s-a menționat nimic despre alte sectoare conduse de PSD. Aici, conform declarațiilor ironice ale primarului Sectorului 1, „nu există niciun risc”.

„Credeţi-mă că suntem primăria din Bucureşti cea mai verificată şi paraverificată de instituţii. Niciodată n-au găsit nimic care să nu fie la locul lor. Dimpotrivă. E doar bullying administrativ.

Pe mine şi echipa mea nu ne deranjează controalele niciunei instituţii ale statului şi le punem la dispoziţie toate documentele, pentru că nu avem nimic de ascuns. Ce mă deranjează sunt controalele care vin să verifice acte încheiate în urmă cu 15 ani, cu iz de comandă politică, ce amintesc de un regim autoritar.

Şi nişte inspectori de la Curtea de Conturi foarte obraznici şi aroganţi care au impresia că sunt nişte intangibili. Însă mă gândesc că asemenea practici pot fi combătute. Eu am avut răbdare cu ei dar atunci când instituţiile statului sunt folosite în scop politic şi electoral e cazul să le reamintesc pentru ce sunt ei plătiţi şi ce misiune au.

Îl anunţ aici pe Marcel Ciolacu că voi depune împotriva preşedintelui Curţii de Conturi numit de PSD o plângere pentru abuz în serviciu. Şi să vedem clar cine stabileşte aceste controale, câte controale s-au făcut la primăriile PSD-PNL în ultimii 3 ani şi de ce. Curaj, băieţi!”, mai spune Clotilde Armand.

Conform spuselor primarului, Curtea de Conturi a României este condusă de o persoană numită de Dragnea pentru o perioadă de 9 ani. În plus, aceasta include în componența sa figuri politice din cercul de apropiați al Gabrielei Firea.