Locuiesc intr-un oras – Constanta – despre care toata lumea imi spune ca este al doilea ca importanta economica din Romania. Citeam recent un reportaj despre judetul Contanta, care mentiona ca aici s-ar concentra 8% din PIB-ul Romaniei; am aflat, de asemenea, ca judetul Constanta are cei mai multi abonati telefonici, raportat la numarul de locuitori.
Astfel ca m-a pus pe ganduri articolul „Timisorenii o duc mai bine decat restul tarii”, publicat in revista Capital. stim cu totii bine cunoscuta afirmatie a domnului Ion Tiriac, cum ca Metro Timisoara are cele mai slabe vanzari din tara. Din cate stiu eu, judetul Timis nu este cel mai urbanizat din tara. Am hotarat sa va scriu aceste randuri deoarece
cred ca acest tip de articole creeaza false impresii.
Eu personal nu cred ca banatenii ar avea mai multe circumvolutiuni, ci ca zona Banatului beneficiaza de o imagine exagerata tocmai din cauza articolelor din presa. Ar fi bine sa publicati astfel de studii si despre alte zone din tara.”

Articolul la care va referiti reprezinta prelucrarea rezultatelor unui studiu din care reiesea ca in Timisoara dotarea gospodariilor cu diferite obiecte de folosinta indelungata este superioara mediei pe tara. Am publica cu placere astfel de date legate de alte zone din tara, daca ele ar fi disponibile. Din cate stim, singura cercetare s-a facut, pana acum, in Timisoara.

Andrei Tudor: „Observ cu satisfactie ca acordati din ce in ce mai multa importanta problemei alimentatiei. Intr-adevar, sistemul de control al alimentelor care se comercializeaza exista numai la nivel teoretic. Practic, marea majoritate a alimentelor de pe piata sunt daunatoare sanatatii, acest lucru resimtindu-se in numarul extraordinar de mare de cazuri de cancer existente in Romania. Personal, cred ca se incearca musamalizarea acestor statistici, pentru ca numarul mare al deceselor ar trebui sa dea de gandit. Mass-media ar trebui sa ia atitudine in aceasta problema, ar trebui publicate cifrele reale privind numarul de bolnavi de la Institutul Fundeni si de la celelalte institutii de profil din tara. Problema alimentatiei este de maxima actualitate si ne priveste pe toti, dar se pare ca nu se doreste exprimarea unei pozitii oficiale. Mai mult, se incearca minimalizarea problemei”.

Iulian Botezatu, Roman: „As vrea sa stiu daca exista in tara un producator sau un importator de incubatoare profesionale, cu o capacitate maxima de 5.000 de oua. As vrea sa demarez o afacere al carei scop sa fie comercializarea puilor mici”.

Puteti incerca sa luati legatura cu compania Electroarges, str. Albesti nr. 12, Curtea de Arges, telefon 0248/721.700, interior 280, domnul Marin Barbu, desi Electroarges fabrica, dupa cunostintele noastre, incubatoare pentru un numar mai mic de pui.
Ca importator, puteti contacta compania SIPO SERV, str Petru si Pavel nr 67, sector 1, Bucuresti, telefon 021/312.72.10, e-mail: siposerv@xnet.ro.