Cei doi chinezi au fost transferaţi la spitalul San Filippo Neri, unde femeia va mai urma o terapie de recuperare. “Externarea pacienţilor chinezi este o veste pozitivă, de care întreg sistemul de sănătate italian poate fi mândru”, a spus Vaia.

Cei doi chinezi din Wuhan se aflau ca turişti în Italia, la Roma, atunci când au început să prezinte simptome de îmbolnăvire. Ei au fost internaţi la spitalul Spallanzani, unde au fost trataţi. După ce cazul lor a devenit cunoscut, Italia a suspendat zborurile directe spre China.

Autorităţile chineze au mulţumit Italiei pentru modul cum au fosta trataţi cetăţenii chinezi. Până acum, 324 de pacienţi cu coronavirus au putut fi externaţi din spitalul Spallanzani.

Iniţial s-a crezut că primul pacient din Italia cu COVID-19 a fost un bărbat de 38 de ani pe nume Mattia, care a aşteptat mai multe ore până a fost examinat la spitalul din Codogno în data 18 februarie, după ce prezentase primele simptome similare gripei în 15 februarie.

În prezent, Italia este ţara cea mai afectată de epidemia de coronavirus din Europa, depăşind China în ce priveşte rata de mortalitate.

Cel mai recent bilanţ oficial prezentat de Garda Civilă din Italia indică aproape 3.000 de decese şi peste 35.000 de cazuri de îmbolnăvire, 2.250 de pacienţi fiind în stare gravă în spitalele supraaglomerate.