Disperarea dezvoltatorilor imobiliari atinge cote maxime, printre ofertele cu care aceştia defilează la târgul imobiliar tIMOn, ce se va desfăşura în perioada 24-27 septembrie în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, se numără abonamente la Opera, la Teatru Naţional sau la fitness, garsoniere vechi pentru o vilă nouă, rable ca avans pentru casă şi preţuri de 599 de euro/mp.

În timp ce cartierul de lux Lotus Cişmigiu oferă clienţilor abonamente VIP la Operă, la Teatrul Naţional şi la fitness în schimbul unui apartament cumpărat, iar pentru case achiziţionate în Flamingo Garden sau Flamingo City se dau „cadou“ yachturi, în ansamblurile Red House, Prelungirea Ghencea şi Topaz – Drumul Taberei, cele mai ieftine garsoniere vor costa aproximativ 33.000 plus TVA.

„În această toamnă, doar proiectele finalizate sau foarte aproape de finalizare se vor vinde, pentru că oamenii nu mai cumpără iluzii. Peste 70% dintre expozanţi vor avea locuinţe finalizate sau cu finalizare până la sfârşitul anului“, au declarat organizatorii evenimentului.

Confort City, ansamblul fraţilor Negoiţă, promovează şi la acest târg, apartamentele cu două camere plus un Chevrolet Spark cadou la 49.000 euro, iar complexul Sălaj Residence  afişează preţuri de 83.000 euro, cu TVA inclus, pentru vile de 200 mp, acceptând ca avans garsoniera sau maşina veche a clientului. De asemenea,  Avangarde Rezidenţial vine la târg cu un preţ de 599 euro/mp.

Dezvoltatorii falimentari refuzaţi la târg

„Este pentru prima oară în istoria târgurilor imobiliare româneşti când le-a fost refuzată participarea tuturor expozanţilor asupra cărora planau suspiciuni sau care aveau probleme legate de posibile insolvenţe”, susţin organizatorii tIMOn.

Pe lângă ofertele afiaşate de expozanţi, organizatorii dau vizitatorilor posibilitatea să-şi achiziţioneze locuinţele cu 15% mai ieftin.

“După ce am reuşit să triem ofertele serioase de cele neserioase, au rămas, totuşi, câteva situaţii excepţionale care demonstrează că unii dezvoltatori, mai mici sau fără susţinere internaţională, au fost mai afectaţi de criză decât alţii“, comentează organizatorii.

Târgul Imobiliar Naţional tIMOn care se va desfăşura timp de patru zile, de joi până duminică, va cuprinde 70 de firme expozante şi peste 120 de proiecte imobiliare din Bucureşti şi din ţară.