Sătmăreanul Ioan Mircea Pașcu, într-o postare pe Facebook, le cere palamentarilor români să propună o inițiativă prin care ultrajul, la fel ca în Franța, să fie pedepsit cu 15.000 de lei.

„Cum arătam, în Franța amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, în lei), ca să existe mai multă claritate la “protestele viitoare”, că așa sugerează chiar unii dintre adepții protestelor!?”, a scris europarlamentarul PSD pe pagina de Facebook.

Pentru cei care nu au bani să plătească, europarlamentarul are și un sfat: “Sta acasă, dacă nu se poate abține de la violente! Simplu. Sau participa, dar nu intra, vorba proverbului .”

Sătmărenul critică și Parchetul Miliar, în ancheta pe care o derulează în cazul violențelor de pe 10 august și mai precizează și că jandarmii agresați ar trebui și ei să depună plângere.Reacțiile nu s-au lăsat așteptate. Unii internauți au lăudat inițiativa europarlamentarului sătmărean. Alții i-au transmis că poate și salariile și nivelul de trai din România ar trebui să fie ca și cel din Franța, la fel și pedepsele pentru corupție și angajarea rudelor în funcții publice.

 

SURSA: presasm.ro