Școlit în Franța și Belgia, Victor Negrescu a intrat în politică de mic. Avea doar 17 ani, când s-a înscris în PSD, la îndemnul tatălui său, Ion Negrescu, fost diplomat și fost consul al României la Bruxelles. De altfel, părintele său a fost și motivul ascensiunii sale profesionale, deoarece contribuția lui la lipit afișe prin campanii a fost una aproape inexistentă. Înainte să ajungă eurodeputat, la doar 30 de ani, Victor Negrescu a fost consilier al secretarului Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor şi vicepreşedintelui Comisiei de Afaceri Legale din Parlamentul European, Titus Corlăţean, dar consilier la Ministerul Energiei. A urmat practice un traseu clasic, bazat pe relațiile tatălui și nu pe principii de meritocrație, aproape inexistente când vine vorba de politică, indifferent de partid.

 Conform unor surse PSD și fratele fostului ministru este bine încadrat în stat, mai exact ca ofițer SRI cu grad înalt. Țelul familiei, se pare că era ca Victor să fie viitorul Comisar European, odată cu finalizarea mandatului de către Corina Crețu. Doar că funcția este vizată de mai mulți grei ai PSD, printre care Rovana Plumb sau Ana Birchall. Nici Orlando Teodorovici nu ar spune nu, dar acesta are în vizor și fucția supremă în stat.
Binomul Dragnea-Dăncilă ar miza pe Rovana Plumb, ceea ce a devenit deja notoriu în Guvern. Supărat pentru acest lucru, dar și pentru că Teodor Meleșcanu rămâne în continuare la MAE, Victor Negrescu a decis să pedepsească PSD și Guvernul prin demisie, un gest care a luat prin surprindere pe toată lumea, au povestit surse din PSD pentru Capital.

„Când a ajuns el la Bruxelles, era un nimeni. Nu-l băga nimeni în seamă, dar era un băiat cu bun simț. Acum nu-i mai ajungeai la nas nici cu prăjina. Se credea mai mult decât este. Crede că președinția României la UE depinde de el și aștepta să fie rugat să se întoarcă. O să aibă o surpriză când o să constate că este neimportant și că este foarte ușor de înlocuit. Abia așteaptă Birchall. Să fie el comisar? În vise poate”, a declarat un social-democrat pentru Capital, dar care a dorit să fie doar sursă.