Prin urmare, în perioada menţionată, datoria totală a companiilor şi persoanelor fizice atingea 373.8 mld. Lei. O sumă considerabilă, dar care nu poate să surprindă sau să fie pusă la îndoială în context. În fond, câţi români ar putea să spună “nu am datorii”, când o persoană din patru lucrează încă pentru salariul minim pe economie?

Potrivit informaţiilor oferite de BNR, cei mai mulţi români se împrumută pentru consum. Nimic rău în această abordare în situaţiile în care împrumuturile se fac în mod responsabil, în caz contrar, consecinţele afectând semnificativ. Numeroşi români ajung să nu îşi mai plătească împrumuturile pe care le fac sau facturile la utilităţi, datoriile crescând în timp. În mod evident, mai devreme sau mai târziu vor fi siliţi să le plătească. Partea bună este ca neplăcerile rezultate din neplata datoriilor se pot evita!

KRUK România vine în sprijinul celor cu datorii oferindu-le oportunităţi corecte, coerente şi eficiente!

Datoriile pe care KRUK România le colectează au alţi creditori iniţiali: clienţii KRUK au datorii la alţi creditori care au apelat la KRUK pentru a recupera restanţele. Debitele sunt reale şi trebuie să fie plătite pentru că întreg sistemul economic să funcţioneze corect. La solicitarea diverselor societăţi, KRUK recuperează datorii pe care debitorii le au la acestea. În principiu poate fi vorba despre următoarele speţe:

  • împrumuturi la bănci, în urma unor credite neachitate;
  • datorii la diverse companii la care nu s-au plătit facturile (telefonie, gaz, energie electrică etc);
  • datorii la corporaţii diverse către care nu s-au mai achitat facturile pentru achiziţia unor bunuri/servicii s.a.m.d.

Interesul companiei de colectare a creanţelor este de a-şi ajuta clienţii să treacă cu bine de la statutul de datornic, la cel de persoană cu istoric favorabil de plată. În această idee, angajaţii companiei îi ajută real pe cei cu dosare la KRUK, oferindu-le sfaturi pertinente, sprijin concret şi soluţii personaliuate de plată.

Angajamentul de plată nu este o condiţie, ci un avantaj major pentru datornici

Primul contact cu un reprezentant KRUK se realizează în urma înştiinţării pe care debitorul o primeşte şi prin care i se comunică faptul că datoriile îi vor fi gestionate de companie. De aici, printr-un proces de comunicare deschis, în foarte scurt timp se poate ajunge la stingerea datoriei.

Angajamentul de plată pe care firma îl propune celor cu datorii, nu îi condiţionează. Debitorii sunt cei care stabilesc cuantumul ratelor pentru restituirea datoriei, în funcţie de veniturile lunare pe care le au. În plus, ratele se pot plăti simplu, pe o platformă dedicată.

E-kruk.ro este un instrument facil celor care îşi stabilesc singuri rate avantajoase pe care vor să le plătească online, preluând astfel controlul asupra datoriilor pe care le au. Creându-şi un cont pe platforma online, debitorul va fi la zi cu toate informaţiile care îl privesc în mod direct – inclusiv cu bonusurile şi concursurile prin care KRUK îşi răsplăteşte clienţii responsabili.