Se pare că organizarea unei înmormântări devine destul de anevoioasă pentru o persoană fără experiență și de aceea se recomandă servicii funerare București de la o firma specializată. Această îți va oferi tot ce ai nevoie în cel mai scurt timp și de asemenea, te poate ajută să te încadrezi într-un buget mai restrâns.

Se întâmplă de multe ori că un eveniment tragic să pice într-un moment mai puțîn stabil financiar. Firma de servicii funerare București te poate ajută să organizezi înmormântarea folosind doar banii obținut din ajutorul de înmormântare.

De acest ajutor de înmormântare pot beneficia persoanele asigurate și pensionarii. În anul 2021 suma la care a ajuns acest ajutor este de 5.380 Ron.

E adevărat că organizarea unui astfel de eveniment poate să ajungă chiar și la 2-3 mii de euro dacă vrei să îndeplinești anumite dorințe persoanei omagiate. Sunt multe lucruri care se iau în calcul la organizarea unei înmormântări, iar firma de servicii funerare te poate ajută să iei cele mai bune decizii. O persoană care nu s-a mai confruntat cu astfel de lucruri nu prea știe ce și cum se organizează așa că cei de la pompe funebre oferă consiliere și tot ce este nevoie pentru a face toate lucrurile corect într-un interval foarte scurt de timp.

Ajutorul de stat îl poate obține o rudă a persoanei decedate sau cel care se ocupă de organizarea inmomantarii. Persoană care obține ajutorul trebuie să dovedească cu acte cheltuielile pentru deces pentru a beneficia de acest ajutor.

Acte necesare

-cererea pentru ajutorul de deces
-certificat de deces (original și copie)
-buletinul persoanei care cere ajutorul
-document ce atestă gradul de rudenie
-dovezi privind cheltuielile de deces
-adeverință de la angajator care atestă statusul de asigurat al defunctului

De asemenea se mai pot solicită și alte tipuri de documente pentru cazuri speciale atunci când persoană decedată este o persoană de peste 18 ani, inaptă pentru muncă. Ajutorul de deces se achita în maxim 3 zile lucrătoare de la dată solicitării. Dacă persoană decedată era șomeră, atunci ajutorul este oferit de către instituția responsabilă de asigurările pentru șomaj. Pentru persoanele asigurate sau pensionare, casă teritorială de asigurări se va ocupă de achitarea ajutorului de înmormântare.

Când apelezi la serviciile unei firme de specialitate că Agenția Funerară Paul nu va mai trebui să te ocupi personal de acest ajutor, deoarece ei îți vor oferi suportul de care ai nevoie. (P)

Articol susținut de PSK