Cum se caracterizează politicianul german care speră să devină succesorul lui Merkel? Se simte mai apropiat de Franța

În cadrul interviului acordat Joi, Armin Laschet, liderul Uniunii Creștin Democrate, a declarat că are propriul său stil care împrumută din personalitatea cancelarului Angela Merkel, cât și din personalitatea și opiniile președintelui Franței, Emmanuel Macron.

„Cred ca sobrietatea Angelei Merkel a ajutat uneori”, a spus Laschet, adaugand: „In ceea ce priveste problemele europene, am mai mult din pasiunea lui Macron. Poate ca are legatura cu locul de unde vin. Daca vii din Aachen, atunci Parisul este mai aproape de tine decat Berlinul ca distanta”, spune el.

O nouă dinamică în Europa

Armin Laschet a mai spus că este o nevoie de o nouă dinamică în Europa după ce am avut de a face cu pandemia de coronavirus, referindu-se la Conferința privind viitorul Europei. Aceasta a fost creată pentru a discuta schimbările potențiale ale tratatelor Uniunii Europene.

„Imi pot imagina modificari ale tratatelor”, a spus Laschet, argumentând că UE ar trebui să obțină puteri mai mari pentru a combate terorismul internațional și criminalitatea transfrontalieră.

El a adăugat că o abordare europeană comună „vine întotdeauna înaintea gândirii naționale”, spunând: „În opinia mea, un cancelar german, dacă este trezit la ora 4 dimineața și exista o criza, trebuie sa se gândească imediat: Cum o rezolvam la nivel european?”

Laschet a căutat, de asemenea, să ofere o cale spre „o pace” cu la Polonia și Ungaria, care sunt într-o luptă cu Bruxellesul.

Sursă foto: Dreamstime