Durerile de burtă sau problemele digestive pot fi tratate și fără medicamente, ci cu alimente naturale, pe care cu siguranță toți le avem acasă.

Primul lucru la care trebuie să ne gândim atunci când vrem să tartăm o durere de burtă sunt lichidele și supele clare. Trebuie să avem în vedere să consumăn alimente ce conțin potasiu, calciu şi sodiu, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com, citat de adevărul.

Bananele sunt, de asemenea, un tratament bun atunci când ne confruntăm cu probleme digestive, deoarece ele constituie o sursă bogată de potasiu.

Orezul este probabil cea mai cunoscută varaintă de tratament atunci când avem dureri de burtă. Mărul ras este la fel de benefic atunci când avem astfel de probleme. De asemenea, puteți consuma chiar și pâine prăjită, favorabil cea albă, cea integrală neavând același efect benefic.

Problemele digestive trebuie tratate cu tact. După ce acestea s-au diminuar, puteți mânca cartofi copți cu piept de pui slab. Dacă au trecut două zile de când nu ați mai avut dureri de burtă, atunci puteți trece și la consumul de fructe și legume, iar mai târziu puteți reveni la regimul dumneavoastră alimentar obișnuit care conține și lactate.

De ocolit dacă aveți probleme digestive sunt prăjelile, lactatele, grăsimile, băturile bogate în zahăr și alimentele picante.