Lupta cu timpul a devenit în ultima perioadă o parte integrantă atât în viața femeilor, cât și cea a bărbaților preocupați de aspectul lor, iar vechile tehnici de înfrumusețare cer timp și consecvență pentru rezultate vizibile. Cosmetica high tech apelează la tehnologia aero-spațială și la cele mai recente decoperiri din fizica cuantică pentru crearea unor procedee neinvazive, cu rezultate vizibile după doar câteva ședințe. Printre cele mai populare proceduri sunt cele nechirugicale precum botox, peeling chimic, filling facial (cu colagen sau acid hialuronic), microabraziune și rejuvenare cu laser. Laserul de rejuvenare are la bază creșterea temperaturii intradermice pentru a stimula producția de colagen.
Din accelaratorul de particule în salonul de cosmetică
Una dintre terapiile care au la bază tehnologia de ultimă oră este Dermio Care, o metodă de înfrumusețare care pune în aplicare rezultatele studiilor din fizica cuantică. Transportorii de energie electrică se deplasează, în timpul procedurii, cu ajutorul unui dispersor patentat de compania germană Weyergans pentru a elibera ioni negativi de oxigen în aer urmând apoi să fie absorbiți în piele.
Metoda a fost prima oară brevetată în Germania în 2010 iar efectele ei sunt întinerirea și regenerarea pielii. Dermio Top Head este o cască cu un aspect futurist, inspirat din filmele SF, cu care se acoperă fața în timpul emisiei se ioni negativi și are un design special pentru a evita senzația de cluastrofobie.
O altă procedură care are la bază o tehnologie inovativă este Ridustar, disponibil și pentru îngrijirea cosmetică acasă. “Prin intermediul unor micro-conductoare de curent, țesuturile subcutanate sunt stimulate electric și umple cu propria grăsime spațiile ridurilor. Cinci minute mai târziu, ridurile sunt vizibil îmbunătățite după prima ședință”, explică Alina Ionescu, specialistă în aparatură Weyergans în cadrul Institutului de înfrumusețare My Center. Mezoterapia este un tratament care are la bază substanțe de umplere precum acidul hialuronic, vitamine, proteine și seruri bio-funcționale care pătrund adânc în piele. Tratamentul are efecte de întreținere, reparare, lifting, etc.

Tehnologie aero-spațială

Beautiful Lips este un tratament de mărire a buzelor cu efecte temporare care nu presupune nici implantologie nici injectologie. Tratamentul folosește acidul hialoronic, un compus natural care se găsește în organismul uman și care reține apa sub formă gelatinoasă. Acesta este fixat pe buze cu ajutorul luminii reci și rămâne aderent, ca un film protector, și după ce apa reținută se evaporă. Intervenția durează câteva minute și costă 55 de lei.

Vacustyler este un aparat medical cu aplicații în îmbunătățirea sistemului limfatic și tratarea celulitei iar principiile de funcționare se bazează pe medicina aero-spațială. În timp ce astronauții nu-și pot menține vascularizarea membrelor în spațiu fără acest aparat, poate fi folosit pentru îmbunătățirea sănătății în condiții atmosferice normale. Cele mai utilizate programe în cadrul institutului de înfrumusețare My Center sunt cele de drenaj limfatic și anticelulitic. Studiile NASA au demonstrat că nu există efecte secundare și că valurile intermitente de presiune negativă provoacă dilatarea venelor capilare care absorb astfel în extremități sânge bogat în oxigen și substanțe nutritive.
O ședință la acest aparat este echivalentă cu o oră de jogging și costă aproximativ 85 de lei.
    
Ultrasunetele au fost introduse în tratamentele cosmetice odată cu tratamentul Sono Care, acționând ca un micro-masaj la nivelul celulelor și facilitând pătrunderea în țesuturi a ingredienților activi. Prin expunerea acustică, metabolismul celulelor este puternic activat, facilitând eliminarea toxinelor din piele. Costul unei astfel de ședințe este de 95 de lei. Weyergans High Care AG este o companie mică din Rhineland-Palatinate, a cărei competență principală este în domeniul cercetării, dezvoltării și producției de aplicații medicale inovatoare, doctoral Rudolf Weyergans fiind denumit în presa de beauty drept “părintele celulitei” datorită brevetelor în acest domeniu.