Această nouă responsabilitate de a crește și de a avea grijă de un copil, s-a dovedit a fi un job full-time. Cele mai dese întrebări ale femeilor care se întorc la muncă din concediul de maternitate sunt „dacă vor face faţă simultan job-ului şi creşterii copilului?”,  „dacă este în regulă ca bebeluşul să rămână în grija altcuiva timp de 8-10 ore?”, şi „dacă se vor adapta iar la locul de muncă?”.

Revenirea la muncă după concediul de maternitate este un pas important în viața multor femei. Fiecare trebuie să își găsească echilibrul între carieră și familie, iar cu răbdare, perseverență și entuziasm, orice femeie poate reuşi.

Sunt doar câteva din întrebările pe care și le pun mămicile cu puțin timp înainte de revenirea la serviciu. Dacă și tu treci prin această situație, iată câteva sfaturi utile oferite de eJobs pentru a face întoarcerea la job cât mai ușoară și plăcută!

1. Repetă rutina în avans

Programul urmează să ți se schimbe radical odată cu revenirea la job. Dacă acum ți se pare că nu ai timp de multe lucruri, imaginează-ți cum va fi când va trebui să te întorci la lucru 8 ore pe zi sau mai mult. Pregătește-te pentru această schimbare. Începe, preferabil, cu câteva săptămâni în avans.

Lucrează 2 ore consecutiv pentru câteva zile, apoi treci la 4, 6 până la 8 ore. Poți profita de acest timp ca să îți amintești ceea ce făceai, să reiei legătura cu ai tăi colegi și să descoperi tot ce s-a schimbat în domeniul tău. Așa te obișnuiești cu programul, cu trezitul la o anumită oră, cu îngrijirea copilului tău într-un timp mult mai scurt și cu munca în sine, iar revenirea la serviciu va fi ca o continuare naturală a stilului tău de viață.

2. Poartă-te ca în prima zi la job

Poate ai auzit povești despre cât de pricepută este persoana care te-a înlocuit cât ai fost plecată. Poate s-au schimbat multe în domeniul tău. Poate mulți dintre colegii la care țineai nu mai sunt în companie. Oricare ar fi situația la locul de muncă în momentul întoarcerii, privește-o ca pe o nouă etapă din viața ta. Lasă aroganța și teama acasă și vino la birou dornică să înveți și să dai tot ce ai mai bun. Cu siguranță îți vei impresiona șefii, vechii și noii colegi.

3. Bucură-te de pauze

Chiar dacă nu mai ai timp să ieși la un suc cu prietenii după program, asta nu înseamnă că nu te poți bucura de pauze la fel cum o făceai înainte să devii mămică. Ieși la o cafea sau o gustare în pauze, împrietenește-te cu noii colegi și află ce ai mai pierdut din viața celor vechi. Focusează-te pe aceste momente când poți să fii la fel ca înainte mai mult decât pe distanța dintre tine și familie. E un moment de respiro printre toate responsabilitățile personale și din carieră.