Orice român care are bani de-o parte dar nu are încredere în sistemul bancar, va putea, din iulie, să îşi plaseze banii în titluri de stat, pentru care va primi dobândă. Cuponul de dobândă se plăteşte anual, a explicat Enache Jiru. Valoarea dobânzii nu a fost încă stabiită, însă va fi una fixă, explică oficialul statului. ANul trecut, pentru titlurile de stat pentru populaţie, dobânda a fost de 2,15%.

Ministerul va stabili în perioada imediat următoare care sunt băncile care vor face intermedierea financiară. Mai exact, românii interesaţi vor putea să achiziţioneze titluri de stat direct de la ghişeul instituţiilor de credit sau de pe bursă. maturitatea emisiuni este de doi ani. Dacă cineva va dori să vândă mai devreme aceste titluri şi să îşi recupereze suma investită, nu va pierde valoarea totală a dobânzii, ca în cazul depozitelor la termen. "Este o variantă de economisire gândită pentru populaţie", a mai spus Enache Jiru.

La finalul celor 2 ani, va exista o tombolă şi 100 de investori ai statului, chiar dacă au cumpărat doar un titlu în valaore de 100 de lei, vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, un premiu de 1.000 de lei.

 

Te-ar putea interesa și: