Ei bine, pentru a reuși acest lucru, înseamnă că trebuie să alegeți și culorile potrivite. Iar dacă nu știți de unde să începeți, stați fără griji, noi vă sărim în ajutor. În rândurile ce urmează, o să ne concentrăm pe redecorarea băii cu un mobilier în culori pe măsură.

Astfel, veți putea potrivi mobilierul baie cu oglinda baie, cada freestanding și multe alte piese decorative pe placul dumneavoastră. Haideți să vă povestim despre cele mai populare culori în materie de băi moderne și elegante. Să începem!

  • Culorile mobilierului de baie și ce înseamnă ele

Fiecare culoare are câte o însemnătate aparte, de la eleganță și mister, până la calmitate, ordine și natură. Iar cum băile sunt încăperile în care are loc relaxarea deplină, prin seri de spa de acasă și dușuri fierbinți plăcute, înseamnă că ele trebuie decorate pe măsură.

În continuare, vă vom vorbi despre cele mai îndrăgite culori, și anume verde, bleu, alb, negru, bej și gri. Vă vom ajuta să o alegeți pe cea potrivită, conform emoțiilor pe care doriți să le transmiteți.

  • Verde

Această culoare denotă natură, energie, armonie și pace. Este o nuanță perfectă pentru mobilierul baie și va face ca încăperea în cauză să exprime sentimente fresh și revigorante. Cele mai atrăgătoare nuanțe sunt verdele deschis, tip sage, sau cel mai închis și pământiu, tip kaki sau army. Dacă alegeți piese de mobilier în această culoare, veți reuși să vă simțiți de parcă pașiți într-un resort luxuriant, de fiecare dată. Iar dacă reușiți să decorați și cu câteva plante ce rezistă cu brio la umiditate, aspectul menționat se va întregi.

Accentele decorative care merg cel mai bine cu verdele sunt cele metalice, fie aurii sau argintii. Alegeți mânerele în funcție de preferințe și, la final, veți obține o baie demnă de toate laudele.

  • Bleu

Această culoare denotă calmitate. Este cea mai caldă și relaxantă nuanță pe care o puteți alege. Când veți păși într-o baie cu mobilier bleu, vă veți simți ca într-un basm în care toate visele vă pot deveni realitate.

Accentele decorative care se vor potrivi la perfecție sunt cele argintii. De asemenea, mai puteți combina această culoare și cu alb sau negru, pentru un plus de stil. Aveți o mulțime de posibilități!

  • Alb

Această culoare denotă puritate și curățenie. Fiind, poate, cea mai folosită nuanță pentru mobilierul baie, albul se face remarcat pentru versatilitatea sa. El se poate combina de minune cu orice altă culoare, iar de unul singur, oferă un ansamblu calm. Cu o astfel de încăpere, vă veți putea destinde fără griji, la o baie cu spumă și un pahar de vin alături.

Este cadrul perfect pentru serile romantice în doi, sau pentru cele relaxante, de unul singur. Accentele decorative care merg cel mai bine cu culoarea sunt cele metalice, la fel ca și în cazul verdelui: aurii sau argintii. Rămâne la latitudinea dumneavoastră să alegeți după bunul plac.

  • Negru

Această culoare denotă eleganță și mister. O puteți alege fără griji dacă sunteți genul de persoană căreia îi place să se odihnească pe cont propriu. O cădiță de duș neagră, îmbinată cu mobilierul în aceeași nuanță și faianța albă sau gri vor face perechea perfectă. Accentele decorative care se vor potrivi cu negru sunt cele argintii. Întregul aspect al băii va căpăta o energie puternică și debordantă. Trebuie totuși să vă menționăm că această culoare se găsește, predominant, în băile bărbaților.

Dacă aveți o casă ce dispune de mai multe băi, puteți reamenaja una în negru, și alta într-o culoare mai deschisă, ca să vă mulțumiți toți membri familiei. Însă, dacă sunteți un domn care pur și simplu caută să-și redecoreze locuința cu cât mai mult stil posibil, atunci alegeți negrul fără griji.

  • Bej

Această culoare denotă simplitate și confort. Bejul este o combinație între alb și maro, fiind o nuanță caldă și deschisă. Ea se va potrivi de minune în băile moderne. Se vor asorta la perfecție și plantele succulente sau cactușii în acest cadru, oferind un aspect complet design-ului interior.

Accentele decorative se vor remarca dacă sunt în nuanțe de auriu, în ton cu elementele calde ale bejului. Astfel, veți reuși să alegeți un mobilier baie adecvat atât pentru familii, cât și pentru cupluri sau oamenii singuri.

  • Gri

Ultima, dar nu cea din urmă culoare este gri. Aceasta denotă ordine și modernism. Puteți alege un gri deschis pentru o baie cât mai neutră, sau un gri închis, pentru o baie cu personalitate. La această culoare mai puteți asorta cu ușurință și nuanțele din aceeași paletă, adică alb sau negru. Acestea trei vor merge de minune împreună și vor oferi un aspect relaxant încăperii.

Iar înainte de încheiere, vrem să vă mai vorbim și despre regula 70/20/10. Această regulă implică alegerea a trei culori: una de bază, care va fi folosită în 70% din baie, una secundară, care va fi folosită în 20% din baie, și una accent, pentru 10% din spațiul rămas.

Alegând trei culori, veți reuși să îmbinați toate elementele și sentimentele dorite într-un cadru balansat și elegant. Culoarea principală nu va mai acapara privitorul, ci se va lega uniform cu toate celelalte nuanțe și va rezulta o baie de excepție, inclusiv in cazul in care aveti o cada freestanding.

Iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum vă simțiți inspirat să vă redecorați baia în cele mai interesante moduri. Nu ezitați să navigați mediul online pentru mai multe recomandări. Vă dorim relaxare plăcută!