Cum putem să dormim mai bine pe timp de caniculă? 6 sfaturi vitale pentru românii care suferă de insomnie

Medicul Nerina Ramlakhan, expert în somn, a oferit șase sfaturi vitale pentru cei care nu pot să doarmă din cauza temperaturilor ridicate, conform celor scrise de glamourmagazine.co.uk

1. Nu închide ușa dormitorului.

Pentru a menține fluxul de aer, trebuie să lași ușile și geamurile deschise astfel încât aerul să poată circula. Dacă poți, deschide o altă fereastră în afara dormitorului (poate în baie sau pe hol), că să intre briza. Totuși, fi atent să pui ceva în calea ușii, astfel încât să nu se închidă de la curent. Totodată, poți trage draperiile pe timp de zi, astfel încât camera să nu se încălzească.

2. O schimbare poate ajuta enorm.

Dacă devii neliniștit noaptea, încearcă să găsești o nouă poziție. Poți schimba poziția în care dormi sau locația pernei. Acest lucru îți oferă o șansă mai bună să găsești un loc răcoros pe care nu l-ai încălzit deja cu corpul sau un loc care beneficiază de mai mult curent.

3. Încearcă trucul cu prosopul umed.

Dacă nu ai aer condiționat, încearcă să pui un prosop umed în fața geamului deschis sau chiar în fața unui ventilator, dacă ai unul. Acest truc va ajuta curentul să răspândească umiditatea prin cameră.

Cum putem să dormim mai bine pe timp de caniculă? 6 sfaturi vitale pentru românii care suferă de insomnie

4. Mare atenție la cearșafuri.

Poliester are tendința de a păstra temperatura și este rezistent la apă. Astfel, dacă transpiri, umiditatea va rămâne blocată între tine și pat. În schimb, poți opta pentru un material răcoros, precum bumbacul

5. Ce poți face înainte de somn?

Înainte de somn, te poți spăla pe picioare sau îți poți pune încheieturile sub apă rece. Mai mult, un duș rece poate fi și mai util. De asemenea, medicul Nerina Ramlakhan spune că persoanele care au probleme grave cu căldura își pot lăsa fața pernei în congelator pentru câteva minute.

6. Încearcă trucul cu ventilatorul și gheața

Cei care sunt într-adevăr dornici de răcoare pot utiliza trucul cu ventilatorul și gheața, plasând o tavă cu gheață în fața acestuia. Acest truc va răci camera, în timp ce gheața se topește.

Cum putem să dormim mai bine pe timp de caniculă? 6 sfaturi vitale pentru românii care suferă de insomnie

Sursă foto: Dreamstime