Astfel, oamenii direcționează automat sumele economisite către această destinație și banii devin „bani pentru casă”. Prin urmare, punând bani deoparte în mod regulat, oamenii își asigură un bun start în activitatea de amenajare și/sau modernizare a căminului în care locuiesc sau pentru achiziția unei noi locuințe.

Cel mai mare avantaj al produselor de economisire-creditare de la BCR Banca pentru Locuințe îl reprezintă, pentru faza de economisire, prima de la stat de 25% pe an, calculată în funcție de depunerile anuale pe care le face fiecare client, până la limita de 250 de euro, echivalentul în lei.

În ceea ce privește componenta de creditare, avantajul constă în faptul că BCR Banca pentru Locuințe acordă numai credite în lei, cu o dobândă fixă pe toată durata contractului. Dobânda este de 5% pe an, în funcție de tipul de credit ales de client. Această dobândă fixă nu este influențată de dobânda de referință (ROBOR), ca în cazul creditelor clasice. Asta înseamnă că rata nu va varia în funcție de fluctuațiile pieței, iar clientul știe de la bun început care vor fi
ratele pe întreaga derulare a contractului de credit.

Perioada de economisire este cuprinsă între 23 luni și șapte ani. Timpul mediu de economisire variază în funcție de soluția aleasă și de regularitatea cu care banii sunt depuși. Această perioadă poate fi scurtată prin plăți suplimentare, însă nu poate fi mai mică de 18 luni.

Persoanele care nu reușesc să economisească lunar nu vor fi afectate. Acestea pot depune oricând banii pentru a ajunge la suma anuală de economisire agreată cu banca. Însă, dacă doriți un randament maxim al economiilor, trebuie să depuneți banii lunar si pentru a putea beneficia de credit la termenul estimat initial, vă sfătuiesc specialiștii BCR Banca pentru Locuințe.

Sumele economisite sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare în limita echivalentului în lei a 100.000 de euro.