Însă, nu trebuie să te stresezi foarte tare. În definitiv, este loc pentru toți sun soare. Ceea ce înseamnă că pentru a-ți găsi un loc de muncă perfect pentru tine trebuie doar să depui mai mult efort. Iată cum o faci!

Decide-te ce vrei de la un loc de muncă

Este foarte important să fii sincer cu tine cu privire la așteptările pe care le ai de la un nou job. Vrei să faci același lucru, dar pe mia mulți bani? Vrei doar să schimbi colectivul sau să nu mai lucrezi cu un coleg anume? Vrei să găsești un loc de muncă unde să poți promova mai ușor sau să îți schimbi cariera cu totul? La toate aceste întrebări trebuie să îți răspunzi cu sinceritate, deoarece nu întotdeauna răspunsul se găsește în remunerație. 

De asemenea, mai trebuie să ai în vedere și situația carierei tale. Dacă acum intri pe piața muncii, oportunitățile vor fi diferite de ale unui om care are câțiva ani de experiență. La fel este si situația celor care vor să facă un schimb de domenii. Și o pauză în CV îți poate influența rata de succes. Însă, dacă această pauză a fost făcută din cauza studiilor, atunci poți să atragi anumiți recrutori. Prin urmare, atunci când îți creezi CV-ul încearcă să te vezi prin ochii celor care îl citesc. Îți va fi mai ușor să exprimi ceea ce îți dorești și motivele pentru care părăsești actualul loc de muncă. 

Identifică cerințele tale obligatorii

Flexibilitatea este un avantaj extraordinar pe care majoritatea specialiștilor în recrutare îl caută. Sunt totuși unele aspecte care nu ar trebui să fie negociate. Iar aceste limite trebuie să ți le impui, în primul rând, ție. Acestea, în general, fac referire la: 

  • Industria în care vrei să muncești
  • Programul de lucru
  • Suma minimă pentru care vrei să lucrezi
  • Diferite beneficii, precum contract cu o clinică privată, asigurare de viață, tichete de vacanță, etc
  • Locație

Desigur, sunt și aspecte în care poți fi flexibil, precum titlul job-ului, beneficii secundare sau tipul de companie pentru care vrei să lucrezi. Însă, trebuie să te gândești foarte bine care sunt acestea, chiar de dinainte de a începe să îți cauți un loc de muncă. 

Experimentează cu diferite căutări de job-uri

Majoritatea oamenilor caută pe websiteuri de joburi locuri de muncă după totul job-ului sau după locație. Ei bine, ar trebui să mărești aria de interes și să cauți și după competențe și vechime. De asemenea, mai poți căuta și în baza de date a specializării pe care o urmărești. Nu te baza că recrutorii folosesc template-uri pentru a publica un anunț. De cele mai multe ori, aceștia vin cu propriile specificații. Iar aceste joburi le poți pierde pentru că nu ești suficient de flexibil în căutări. 

De asemenea, ar trebui să urmărești și companiile mari din domeniul tău la care ai vrea să lucrezi. Acestea ar putea să posteze anunțuri de recrutare oricând. Prin urmare, atunci când îți cauți un loc de muncă, fă-ți un obicei în a le verifica paginile și anunțurile, chiar pe site-ul de joburi pe care ți-ai făcut cont. 

Ai grijă la scrisoarea de intenție

De foarte mult ori scrisoarea de intenție face diferența. Aceasta face diferența între cineva care a depus mai mult efort și cineva care pur și simplu a apăsat un click pentru a aplica. Prin urmare, este important să faci următorul pas și să scrii o scrisoare de intenție profesională și care să te reprezinte cât mai bine. Dacă scrisul nu este punctul tău foarte, poți personaliza exemplele de pe site-urile de recrutare.

Atunci când îți cauți un loc de muncă, ideal ar fi să îți creezi o imagine foarte clară a ceea ce îți dorești. Dacă știi foarte bine ce vrei, atunci îți va fi ușor să navighezi printre zecile de anunțuri de angajări zilnice din domeniul tău. Astfel, cu o strategie bine pusă la punct vei ști în fiecare zi ce trebuie să faci, chiar și atunci când devine obositor și frustrant să îți cauți un loc de muncă.