Dacă te uiți atent la decorațiunile interioare prezentate în aceste reviste, canapeaua este decorată cu o mulțime de perne variate și colorate. Pernele sunt un mic element decorativ, dar pot face o diferență majoră într-un mediu. Există diferite tipuri de perne care se deosebesc printre ele ca mărime, culoare, material și model. În acest articol îți vom spune cum să le combinați și să le asortați pentru a crea spațiul ideal, un spațiu superb, numai bun de pus într-o revista.

După cum am spus, pernele sunt doar niște accesorii și sunt extrem de convenabile ca preț, așa că putem îndrăzni, încerca, schimba dacă nu ne place sau în funcție de sezon. Creativitatea ar trebui să joace un rol principal în acest context. Chiar dacă ai greșit în combinații, fiind doar o pernă o poți înlocui ușor. Să vedem, așadar, cum vei transforma sufrageria doar schimbând sau alegând pernele canapelei.

  1. Perne variate 

Pernele trebuie să difere între ele în ceea ce privește dimensiunea, forma, culoarea și modelul. Chiar și pernele trebuie considerate ca grupuri. Grupurile de perne, că orice altă compoziție, trebuie să fie compuse din elemente de diferite înălțimi, culori și texturi pentru a crea acel sentiment de viață, mișcare.

  1. Combină pernele colorate uni, cu cele cu modele 

Odată ce ai definit o paletă de culori, simte-te liber să amesteci modele cu culori solide, chiar mai bine dacă respecți o temă sau un stil. Stabilește de la bun început ce stil dorești să creezi și încearcă să găsești elemente care să se încadreze. Atunci când îți creezi stilul personal, poți combina chiar și bulinele cu dungi, cu o singură condiție: alege aceleași nuanțe în pernele cu modele diferite. Fiecare perna decorativa multifunctionala cu fermoar trebuie să fie în armonie cu cealaltă printr-o culoare comună sau printr-o grafică asemănătoare.

Culoarea uni va fi folosită pentru a nu obosi ochiul atunci când așezăm alte perne cu modele. În plus, pentru a evita un efect prea confuz,  ar fi indicat să folosești atât modele mari, cât și mici. Începe cu un model care îți place și creează-ți un grup format din alte modele și câteva culori solide.

  1. Combină diferite materiale

Creează un contrast suplimentar combinând perne din diferite țesături. Alege, fără teamă, cu materialele care îți plac cel mai mult. Există fețe de pernă sau perne dintr-o multitudine de modele cum ar fi bumbac, catifea, satin, lână, blăniță și așa mai departe. Atenție însă să nu exagerezi cu contrastele și alege maxim 3 materiale diferite pentru canapea.

  1. Joacă-te cu simetria

Pentru un spațiu interior și o imagine cu linii curate, elegante, simetria este ideală. Pernele trebuie să ne ofere eleganță și un sentiment de “ordine”. Așază pernele mari în exterior și pe cele mai mici în interior sau suprapune-le pe cele mari în spate și cele mici în față. Pentru un aspect mai primitor, dar totuși ordonat, grupurile de perne asimetrice pot fi și acestea  ideale. Grupuri distincte și separate te pot ajuta să dai o alta imagine canapelei.

  1. Forme și texturi diferite

Pentru un efect personal, plin de caracter, joacă-te cu pernele ce au forme sau texturi foarte caracteristice. Există diverse tipuri de perne pentru toate gusturile, de la perne lungi și înguste, circulare până la pernele în formă de stea. Pe scurt, există într-adevăr o mulțime de perne de unde să alegi. Atenție însă să nu exagerezi.

  1. Perne frumoase

Pentru a avea perne frumoase, cu aspect deosebit, și aici nu ne referim numai la culoare, material și textura, trebuie să înțelegi că trebuie să fie și foarte pufoase. Caută, în afară de fețe de pernă, și o umplutură care să își poată reveni ușor și să nu se preseze în timp.

  1. Atenție la culori

Știm că am mai vorbit despre culori, însă dorim să insistăm asupra acestui subiect. Mulți dintre noi avem idei clare despre care sunt culorile noastre preferate și fără ele nu am putea trăi. Dacă vine vorba de culori aprinse pentru fețele de pernă, le poți folosi dar cu un mic truc: alege două culori aprinse și echilibrează-le cu trei tonuri neutre. Dacă nu vei face acest lucru, s-ar putea ca întreaga imagine să fie mult prea obositoare.

De asemenea, nu ezită să folosești culorile tale preferate. Dacă îți plac anumite culori, încearcă să găsești o armonie între ele. Să știi că uneori chiar acele culori care par total opuse este posibil să meargă perfect într-o combinație pentru decorarea canapelei tale. De exemplu, dacă îți place mobila din lemn, în acest caz ar trebui să  alegi culoarea maron, în diferite nuanțe. Adăugă un ton neutru și un ton de accent și atât.

Dacă nu iubești prea mult culorile și preferi un efect monocromatic, de exemplu un total white, poți încerca și acest lucru. Dar trebuie să o faci în mod asumat. Folosește culori asemănătoare pentru a te abate puțin de la alb: alb fildeș și crem și adaugă o notă de naturalețe cu o pernă în culoarea alunului sau chiar un verde cald pe care îl vei folosi că mici accente în diferite locații ale canapelei. Verdele nu trebuie să fie neapărat în fețele de pernă, ci poți folosi plante verzi care vor oferi un aspect și mai deosebit întregii sufragerii.