Veți afla care sunt tipurile de aparate din care puteți alege, cu ce fel de filtre și funcții impresionează, dar și care sunt criteriile de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție. Astfel, la final, suntem convinși că veți lua cea mai bună decizie, având toate informațiile la dispoziție. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!

Dezumidificatorul este un aparat ce captează umezeala din orice încăpere și o transformă în apă, apă ce poate fi apoi aruncată. Pe lângă funcția sa principală, acest electrocasnic mai poate și să purifice aerul, fiind un aparat extrem de folositor pentru persoanele cu probleme respiratorii. Totodată, multitudinea de caracteristici de care dispune și modelele complexe în care se găsește îl fac să fie un aparat demn de toate laudele.

Dacă vă doriți să creșteți calitatea aerului din locuința dumneavoastră, achiziționarea unui astfel de electrocasnic este o idee inspirată. Acesta poate să elimine cu ușurință mirosul de îmbâcsit, neplăcut al mucegaiului și, de asemenea, să prevină apariția sa, dar și să ofere un aer mai calitativ, perfect pentru bebelușii în creștere sau persoanele vârstnice. În continuare vă vom prezenta cele două tipuri de aparate din care puteți alege, apoi vom trece la filtre, funcții și criterii, după cum v-am promis. Haideți ce aflați ce aparat vi se potrivește.

 

  • Tipuri și filtre

Cele două mari tipuri de dezumidificatoare sunt următoarele:

  • Cu condensare: funcționează printr-un sistem identic cu cel al frigiderelor și aparatelor de aer condiționat. Procesul prin care acesta captează umezeala din încăpere este următorul: ventilatorul din interiorul aparatului preia aerul și îl trimite către bobinele cu agent de răcire. În interior, vaporii sunt transformați în apă, apă ce este apoi stocată în rezervorul electrocasnicului. Așa se obține un aer mai uscat, mai curat și mai pur.

 

  • Cu absorbție: funcționează printr-un sistem de rotație cu agent de absorbție. Materialul absorbant se îmbibă cu vaporii captați din cameră și îi transformă în apă. Din nou, apa rezultată este stocată în rezervorul aparatului și poate fi aruncată cu ușurință, ca și în cazul precedent.

 

Rețineți faptul că, indiferent de modelul pentru care optați, calitatea aerului obținut va fi aceeași: una perfectă pentru viața de zi cu zi. Însă important este să alegeți și filtrul potrivit. Aveți la dispoziție filtre HEPA (ce pot elimina bacterii, polen și alți alergeni), cu ioni sau de carbon. Decizia stă la latitudinea dumneavoastră, însă noi vi le recomandăm pe cele HEPA pentru eficiență maximă.

 

  • Funcții

Atunci când alegeți un nou electrocasnic este important să aflați și de ce funcții dispune, nu-i așa? Ei bine, iată care sunt câteva dintre acestea:

  • Higrostat: un dispozitiv ce poate fi setat să mențină un anumit nivel de umiditate în cameră.
  • Panou touchscreen inteligent: pentru o utilizare cât mai facilă și rapidă, dispuneți de un panou de control tactil.
  • Temporizator: puteți programa dezumidificatorul să pornească sau să se oprească la o anumită oră.
  • Auto restart: capacitatea aparatului de a reține programul la care era setat și repornirea directă a acestuia în cazul penelor de curent.
  • Turbo: capacitatea aparatului de a dezumidifica încăperea în timp record.

 

  • La ce să fiți atent

Nu în ultimul rând, după aflarea tuturor informațiilor, este important să vă vorbim și despre criteriile de alegere înainte de achiziție. Iată la ce trebuie să fiți atent:

  • Capacitatea aparatului: pentru casele și apartamentele obișnuite, vă recomandăm un electrocasnic de aproximativ 10 L/zi. Unitatea de măsură litru/zi înseamnă câți litri de apă pot fi captați zilnic.
  • Capacitatea rezervorului: un aparat elegant și minimalist, de dimensiuni reduse, va avea un rezervor de cel puțin 1,5 L. 
  • Zgomotul: atenție și la zgomotul produs în timpul dezumidificării. Acesta nu ar trebui să depășească 50 dB.

Acum că ați aflat toate informațiile de care aveați nevoie, tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți modelul favorit și să vă bucurați de un aer cât mai curat alături de cei dragi.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că sfaturile oferite v-au fost de folos și că acum sunteți pregătit să luați decizia perfectă. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!