Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a fost adus joi la Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea este judecat pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

La începutul procesului, judecătorul care se ocupă de acest caz a anunţat că sunt programaţi să fie audiaţi ca martori Liviu Dragnea şi fostul premier Victor Ponta.

Ponta nu s-a prezentat la ora stabilită de instanţă, iar magistratul a decis să amâne procesul pentru scurt timp.

Mai mult, judecătorul a stabilit ca audierea martorilor să se facă în şedinţă nepublică. Procurorul a susţinut că audierile ar trebui să fie publice, însă judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea a precizat că, ”având în vedere calitatea publică a martorilor”, se impune ca şedinţa să fie cu uşile închise.

În jurul orei 14,00, Liviu Dragnea a fost introdus în sala de judecată, fără cătuşe la mâini, fiind escortat de şapte agenţi. Îmbrăcat în cămaşă albă şi costum de culoare închisă, Dragnea a fost aşezat în boxa arestaţilor, după care a început să dea o declaraţie în calitate de martor.

Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o condamnare de trei ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.