Compania cu capital israelian AFI Europe, parte a grupului Africa-Israel Investments, a inaugurat astăzi cel mai mare mall din România, AFI Palace Cotroceni, situat la intersecţia dintre strada Vasile Milea şi Bulevardul Timişoara din Capitală.

Potrivit oficialilor companiei, până în acest moment 95% dintre spaţii au fost închiriate, agenţiile de închiriere fiind companiiile Jones Lang LaSalle şi Cushman & Wakefield. Reprezentanţii AFI Europe au mai declarat că în prima zi de la lansare sunt deschide 180 dintre cele 250 de magazinele, adică 72% dintre spaţii. Restul vor fi inaguarate până în data de 10 noiembrie. De asemenea, toate spaţiile de distracţie vor fi gata până în această dată, astăzi fiind disponibile pentru public doar o parte.

Chiar dacă astăzi a avut loc deschiderea oficială pentru public, în interiorul şi în exteriorul mall-ului lucrările nu sunt complet terminate. Câteva zeci de muncitori se chinuie să pună la punct ultimele detalii. De asemenea, în spaţiile magazinelor încă neinaugurate se fac ultimele pregătiri, fiind despachetată şi aranjată în rafturi marfa.

Cu toate aceste inconveniente, numărul vizitatorilor este foarte mare. La 0-40717-1.jpgprima vedere se poate observa că sunt câteva sute de clienţi curioşi care caută brandurile preferate sau sunt atraşi de hipermarketul Real. Zona de food-court este şi ea plină, ca şi locurile de distracţie. Cei care aşteaptă să patineze pe cel mai mare patinoar din incinta unui mall mai au de aşteptat, acesta nefiind încă amenajat.

250 de magazine şi peste zece locuri de distracţie

„Am dezvoltat aici un concept unic, care  combină distracţia cu shopping-ul. Sunt convins că începând de miercuri, AFI Palace Cotroceni Mega Fun va deveni 0-40719-3.jpgdestinaţia preferată a bucureştenilor şi nu numai, datorită mix-ului de activităţi pe care îl propunem”, a declarat Israel Visel, Mall Manager AFI Palace Cotroceni Mega Fun.

AFI Palace Cotroceni oferă un mix de brand-uri, activităţi şi atracţii pentru fiecare vizitator: 250 de magazine, 2.500 de locuri de parcare, un hypermarket Real deschis non-stop, 20 de săli de cinema, primul IMAX din România (3D), o pistă de carting, două cazinouri, un patinoar de aproximativ 1000 mp, un lac artificial cu bărcuţe electrice pentru copii, un teren de joacă pentru copii, o pistă de role, prima arenă de laser tag din ţară, bowling şi snooker, un spaţiu dedicat expoziţiilor permanente şi un loc unde se poate fuma narghilea.0-40721-5.jpg

AFI Palace Cotroceni beneficiază de o multitudine de branduri, printre care: New Yorker, Waikiki, X-Side, Inditex, cel mai mare retailer vestimentar din Europa (cu toate brandurile sale: Zara, Zara Home, Zara Man, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka, Pull& Bear), dar şi mărci precum C&A, Mango, Marks & Spencer etc.

AFI Palace Cotroceni Mega Fun va fi deschis de luni până luni, incluzând hypermarket-ul Real care funcţionează 24 de ore pe zi, majoritatea celorlalte magazine fiind deschise până după miezul nopţii.

AFI în cifre0-40722-6.jpg

AFI Palace Cotroceni reprezintă o investiţie totală de 300 de milioane de euro, dintre care 90 de milioane de euro au fost direcţionate către punctele de distracţie. Mall-ul dispune de o suprafaţă construită de 215.000 mp, din care suprafaţa închiriabilă este de 79.000 mp. Suprafeţe foarte mari sunt deţinute de hipermarketul Real, 13.380 mp, şi de cinema-ul CityIMAX, de 7.500 mp.

Cifrele legate de deschiderea AFI Palace Cotroceni sunt la fel de mari şi când vine vorba de timpul de construcţie: 7 milioane de ore de muncă cu 1.400 de muncitori. La construcţia cupolei au fost folosiţi 4.500 mp de sticlă, 0-40723-7.jpgla care se adaugă alţi 7.000 mp de sticlă care acoperă aleile mall-ului şi 36.000 de tone de oţel.

Peste 5.000 de joburi noi

AFI Palace Cotroceni va crea peste 5.000 de noi locuri de muncă permanente pe piaţa muncii din România, majoritatea fiind furnizate de către retaileri, în timp ce activităţile de administrare a mall-ului – întreţinere, securitate, curăţenie -, vor furniza peste 500 de locuri de muncă. Dintre retailerii AFI Palace Cotroceni, Real Hypermarket a generat 300 de noi locuri de muncă.

0-40727-1.jpg0-40728-2.jpg

0-40732-8.jpg0-40733-7.jpg

DETALII:

Citeşte şi: Starbucks a inaugurat o nouă cafenea în AFI Palace Cotroceni
Citeşte şi: Diverta deschide un magazin în mall-ul AFI Palace Cotroceni
Citeşte şi: New Yorker inaugurează un nou magazin în Bucureşti