Autoritățile chineze folosesc medicamentele pentru tratarea virusului HIV și SIDA și în tratarea pacienților infectați cu coronavirus, a anunțat Comisia pentru Sănătate, potrivit CNN.

În cadrul a trei spitale, medicamentele Lopinavir și Ritonavir sunt folosite într-un program de testare intitulat ”Programul pentru Diagnosticarea Pneumoniei și Tratament pentru Noua Infecție cu Coronavirus (Trial Edition)”.

Potrivit Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, în prezent nu există un medicament care să-și dovedească eficiența în tratarea acestui virus.

De asemenea, doctorul a precizat că în momentul de față, Institutul Național pentru Sănătate din SUA lucrează la un vaccin împotriva noului virus. Se pare că va dura câteva luni până când se va începe prima fază a testelor clinice și mai mult de un an până când un vaccin va putea fi disponibil. Pe de altă parte, și oamenii de știință din Texas, New York și China lucrează dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Cum a apărut coronavirusul?

Virusul ucigaș se presupune că ar fi apărut în urmă cu un an, într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

În prezent, s-au înregistrat 81 de decese în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat.