Cristian Tudor Popescu a decretat: Vor mai muri oameni arși și asfixiați în spitalele din România. Afirmația sa a fost făcută, la Digi 24, în contextul situației petrecute la secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Vor mai muri oameni arși în spitale, așa cum s-a întâmplat în cazul incendiului de la spitalul din Constanța și în incendiile de la spitalul din Piatra Neamț și Institutul Matei Balș”, a spus gazetarul.

El a dat de pământ cu managerul spitalului, Stela Halchidis, între timp demisă din funcție. În plus, el aevrtizat că oamenii sunt umiliți în spitale. El a criticat-o pe Haldchidis pentru faptul că a făcut o declarație neinspirată. „Mi-e rău, nu mai pot să vorbesc”, este afirmația care l-a scos din minți pe gazetar. În opinia lui CTP,  care a spus că aceatsa ar fi trebuit să facă tot ce vă stă în putință și în competență ca să salveze oameni de la moarte.

Nu sunt ultimii care vor muri pe holuri în România

„Nu sunt ultimii care vor muri pe holuri în România, pentru că dacă faci COVID acum într-o formă gravă, de pildă în București, te duci să-ți tragi sufletul pe un hol de spital – nu mai e niciun loc la ATI – și eventual să-ți dai sufletul pe hol. Am trăit, nu cu multă vreme în urmă, ceva care e greu de îndurat într-un spital, în țara asta: umilința”, a subliniat CTP.

El a precizat că există totuși o premieră. „Dl Cîțu a dat afară doi șefi. Până acum, în cazurile Piatra Neamț, Balș nu a fost nimeni sancționat, nu a fost nimeni dat afară, nu s-a găsit niciun vinovat. Mai mult, nu avem nici până în ziua de azi o descriere tehnică amănunțită a modului în care s-a produs tragedia de la Piatra Neamț, a modului în care s-a produs tragedia de la Balș. Ăsta e lucrul cel mai important, ca apoi să iei măsuri, să nu se mai repete”, a arătat jurnalistul.

Este președintele acestei țări de 8 ani

Nici Klaus Iohannis nu a scăpat de atacul lui CTP.

„Ne spune dl președinte Iohannis că statul a eșuat în misiunea sa de a proteja cetățenii. Mai întâi, nu e corect, statul n-a eșuat. Statul român este un stat eșuat de când a fost înființat, din secolul 19. Nu a reușit niciodată, în nicio structură guvernamentală, să garanteze siguranța, protecția simplului cetățean care nu are relații speciale.

Și ne spune dl Iohannis că statul a eșuat. Ești președintele acestei țări de 8 ani. Ești șeful statului, așa se numește. Și tu spui că statul a eșuat? Despre tine nu spui nimic? Eu n-aș fi putut să fiu președintele României de 8 ani și să spun, în timp ce oamenii mor, „statul a eșuat”. Eu, șeful statului. În loc să spun: „Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat”. El n-are treabă cu statul”, a punctat CTP.