Cristian Tudor Popescu, într-un articol postat pe republica.ro, a scris despre sistemul medical și cel politic din România, dar și probleme cu care se confruntă acestea.

”După ce a pierdut la 1000 de voturi în fața lui Cîțu-Iohannis, Ludovic Orban ne anunță că alegerile au fost măsluite de „Servicii” la ordinul lui Iohannis. Astfel, fostul președinte PNL intră în clubul select al lui Dragnea, al formațiunii tumorale AUR, precum și al personajelor de pe la A3, RTV, Realitatea, „Vorbeții Statului Paralel”, a scris acesta.

Oamenii sistemului, în politcă

Cronicarul atacă sistemul politic și discută despre legătura acestuia cu Serviciile.

”După o axiomă, un silogism, tot specialitate a grecilor antici. Aflăm de la d. Barna că d. Cioloș e Omul Sistemului. Aflăm de la d. Cioloș că d. Barna, numit Secretar de Stat de d. Cioloș în guvernul său din 2016, este, deci, Complicele Sistemului. Pe cale de consecință, indiferent cine va fi ales președinte vineri, USRPlus e o bucată din Sistem”, a adăugat CTP.

Cadrele medicale, concediate dacă refuză vaccinarea

CTP este de acord cu această concediere a cadrelor medicale care refuză vaccinarea, de asemenea, el ar interzice acestora să mai lucreze în sistemul sanitar.

”Un cadru medical care nu se vaccinează e ca un pompier care își aprinde o țigară în vreme ce lucrează la stingerea unui incendiu într-o benzinărie. Pentru el, „Întâi de toate, să nu faci rău” e propagandă a lu ăștia, iar Hippocrate, un agent al lui Bilgheiț. Prin urmare, nu mi se pare corect ca acești inși să fie concediați – ar trebui, pe lângă a fi dați afară, să li se interzică să mai lucreze vreodată în sistemul sanitar. Iar profesorilor antivacciniști să li se ofere posibilitatea de a preda la Academia lui Șoșoacă” a mai scris CTP.

Informările din media despre vaccin, fără folos

Cristian Tudor Popescu consideră că informările din media nu au avut niciun folos, iar cel mai bun remediu este frica.

”Odată cu creșterea înfiorătoare a numărului infectaților pe zi și al morților de covid în ATI-urile pline, crește și rata de vaccinare a românilor, după ce luni de zile a tins spre zero. E posibil ca pe unii dintre nevaccinații care s-au hotărât într-un târziu a se imuniza să îi apese și faptul că le este restricționat accesul la cârciumă, în vreme ce vaccinaților, nu. Deci, nenumăratele informări și lămuriri televizate ale specialiștilor infecționiști și microbiologi, adică educație, n-au făcut nici pe departe cât fac acum frica și strânsul cu ușa”.

Sursa foto: Facebook