CTP este de părere că măsurile luate de Guvern pentru reformarea sistemului bugetar sunt bune. El vorbește însă și de întregului aparat care „colcăie de nepoatele liberale”.

„Premierul Cîțu anunță că vrea oprirea hemoragiei din sistemul bugetar. Adică scurgerile de bani fără acoperire în produse și servicii”, arată CTP în republica.ro

El a arătat că firmele private sunt lovite de evoluțiile economico-sociale rele, cum e pandemia. În acest timp, sectorul de stat năzuiește să rămână neatins. „Salarii, sporuri, supersporuri, indemnizații, pensii, trebuie să fie mărite, ca și cum nimic nu se întâmplă”, a arătat jurnalistul.

El a amintit că în ceaușism, bugetarii n-aveau treabă cu ce se petrecea pe glob.

„Salariile, ca și prețurile, erau stabilite de partid, nu de piață. Nu aveau legătură cu starea economică a României. Dacă guvernul Cîțu ar proceda așa în condițiile de azi, rezultatul ar fi îmbrâncirea României către incapacitate de plată, faliment de țară”, a punctat CTP.

CTP pune tunurile pe Guvern

În opinia sa, măsurile anunțate de premierul Cîțu sunt necesare și trebuiau aplicate de mult. Jurnalistul se întreabă,însă, dacă sunt ele și drepte.

„Ce zic oamenii când guvernul Cîțu taie vouchere de vacanță, indemnizații de hrană, reduce gratuitățile de transport pentru studenți, mărește pensiile doar cu rata inflației și, în schimb, se spală pe mâini de pensiile speciale monstruoase, pe care le împinge în Parlament, unde puterea și opoziția se vor bate care dintre ele să le desființeze până la Sfântul fără moaște, Stântu-Așteaptă?

Și poți să vorbești de eficientizarea concurențială a sectorului de stat fără să-ți crape obrazul, când „nepoatele” liberale sunt plantate prin tot bugetul, nu numai la Apele Române Bârlad sau în administrația Spitalului din Cluj?”, a conchis CTP.