Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, vineri seară, informaţia venită din Statele Unite, unde personajul de desene animate Elmer Fudd, care îl vânează pe Bugs Bunny, nu va mai folosi arme de foc, în schimb poate fi văzut cu o coasă în mână. Este o “demență totală”, acuză CTP.

Cristian Tudor Popescu spune că nu aşa contracarezi folosirea armelor de foc în Statele Unite, o ţară “unde un puști de 15 ani poate să aibă la dispoziție arme de asalt”, iar fostul preşedinte Barack Obama a încercat ani la rândul să interzică măcar armele de asalt.

“Au colegii o imagine a felului în care vor arăta niște desene animate cu Bugs Bunny și celelalte personaje cunoscute, alături de care au copilărit mulți dintre noi. Unul dintre personaje de obicei avea o pușcă. Nu mai are pușcă. Vânătorul avea acum o coasă, mică, pentru a nu fi încurajată folosirea armelor, deși puțin mai încolo erau niște batoane de dinamită”, i-a prezentat Claudiu Pândaru subiectul lui CTP.

“Așa contracarezi folosirea armelor de foc în SUA, unde un puști de 15 ani poate să aibă la dispoziție arme de asalt? Poate să-și facă rost, în momentul de față, de arme grele. S-a chinuit Obama ani de zile să interzică măcar armele de asalt, alea cu care poți să omori 50 de oameni în câteva minute sau într-un minut. Nici p-alea n-a reușit. În schimb, interzicem pușcociu din desenul animat. Demență totală!”, a fost răspunsul savuros al gazetarului.

Seria de desene animate „The Looney Tunes” a fost relansată de compania Warner Bros., acestea fiind adaptate „sensibilităţilor moderne”. Personajele principale nu vor mai folosi arme de foc, scrie digi24.ro.