Proiectul, amplasat în comuna Băcia de lângă Deva, a fost construit între anii 2009 şi 2011 de Yves Weerts la comanda Carrefour România şi ulterior a atras şi firma Havi Logistics, al cărei principal client este McDonald's România. Parcul are o suprafaţă totală de 43.000 mp şi mai dispune de 1,7 hectare de teren pentru extindere.

„Afacerile noastre se dezvoltă rapid în România, pe măsură ce tot mai mulţi investitori caută spaţii de clasă A pentru activităţi industriale sau logistice. Vom continua să construim şi să cumpărăm în România spaţii potrivite pentru partenerii noştri tradiţionali”, a declarat Remon Vos, directorul executiv al CTP. În primăvara acestui an, Vos anunţa că CTP are alocaţi 100 mil. euro pentru investiţii în România.

În luna martie a acestui an, CTP a cumpărat şi Mercury Logistics Park de lângă Bucureşti de la fondul american de investiţii Heitman, pentru circa 10 mil. euro, şi ulterior şi-a adăugat în portofoliu proiectul Cefin Logistic Park din Arad, preluat în procedură de insolvenţă de la Volksbank pentru circa 15 mil. euro. În luna iulie, CTP a finalizat şi primul proiect dezvoltat integral de companie pe piaţa locală pentru producătorul german Frankische, pe un teren din Turda.  

CITIŢI ŞI Tranzacţie imobiliară majoră: CTP a cumpărat Mercury Logistics Park

Cine este vânzătorul

Antreprenorul belgian Yves Weerts a fost proprietarul celui mai mare operator logistic din Benelux, compania Weerts Transports & Logistics. Divizia imobiliară şi cea de transport au fost vândute în 2008, Yves Weerts rămânând doar cu divizia de furnizare de servicii.

Investitorul este prezent pe piaţa imobiliară românească din 2007. El a cumpărat nouă hectare de teren lângă Deva pe care a construit centrul de depozitare vândut acum către CTP şi mai deţine un teren de 2.564 mp la cinci minute de piaţa Unirii din Bucureşti, cumpărat de la familia Căşuneanu pentru 19,3 mil. euro, pe care intenţionează să ridice un turn de birouri cu 17 etaje.

CITIŢI ŞI Familia Căşuneanu a pierdut 3,6 mil. euro din afacerea Unirii View