Secţia pentru procurori a CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) a dezbătut, joi, începând cu ora 14:00, cererea fostului şef al DIICOT de a-şi continua activitatea de pe lângă Tribunalul Bacău, după ce şi-a dat demisia din fruntea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Ordinea de zi a şedinţei conţinea ”Notă privind cererea domnului procuror BĂNILĂ OLIVER FELIX de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, notează stiripesurse.ro.

După analizarea cererii, Secţia pentru procurori a CSM i-a aprobat lui Felix Bănilă întoarcerea la Bacău. ”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror Bănilă Felix Oliver într-o funcţie de execuţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău (unitate de parchet de unde provine) ca urmare a eliberării din funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a demisiei”, a comunicat instituţia în urma şedinţei de joi.

Felix Bănilă, fost procuror-şef al DIICOT, şi-a înaintat demisia de onoare, pe data de 2 octombrie, după ce preşedintele Klaus Iohannis îi ceruse acest lucru, pentru modul în care structura a gestionat până acum dosarul Caracal. Bănilă nu consideră că a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor şi spune că demisia sa este un preţ care trebuie plătit pentru continuarea activităţii DIICOT în bune condiţii, fără presiuni.

Felix Bănilă a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, iar în perioada 2010-2017 s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În anul 2016, el a candidat pentru un post în CSM, dar fără succes.