O mică firmă din Croația, până atunci complet necunoscută, a prezentat la expoziția auto de la Frankfurt din 2011 un concept care stârnea rumoare. Devenit, surprincător pentru mulți, vehicul de serie, Rimac Concept One a fost deja livrat primilor opt cumpărători în varianta „de bază” și altor doi pasionați în cea sportivă, Concept One S, iar compania nu pare a se opri aici. Conform directorului operațional al firmei croate, Monika Mikac, anul viitor va fi prezentat un nou model care va depăși atât la nivelul confortului cât și la cel al performanțelor, actualul Concept One al cărui preț de bază este de 1 milion de euro.

Având ca nume de cod – și probabil de serie – Concept Two, viitorul Rimac va avea atât o versiune decapotabilă cât și una sportivă și va putea fi produs în circa 20 de exemplare annual.

Merită amintit că actualul Concept One este animat de patru motoare electrice care dezvoltă împreună 1.224 CP și impun o accelerație 0 – 100 km/h în doar 2,6 secunde. Autonomia este de circa 350 km. Totodată, un Rimac Concept One a fost protagonistul unui accident spectaculos  în această vară avându-l la volan pe Richard Hammond, membru al echipei Top Gear.

Detalii despre cele mai noi vehicule care vor ajunge pe șoselele din România în această toamnă sau la începutul lui 2018 puteți afla din Suplimentul Auto Capital care apare luni, 25 septembrie.