Cristi Borcea a primit o veste cât se poate de proastă de la judecătoria sectorului 5. Deși majoritatea specialiștilor estimau că șederea lui la pușcărie în baza ultimului dosar-cel care vizează retrocedările ilegale de terenuri din Constanța- va fi una extrem de scurtă, se pare că nu este deloc așa.

”În baza art. 59 Cod penal 1969, respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat BORCEA CRISTIAN, …. în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti – Jilava. În baza art. 587 alin. 2 Cod proc. pen., stabileşte termen de reiterare a cererii de liberare condiţionată după data de 02.09.2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod proc.pen, obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, la data de 24.04.2019.”, se arată în minuta ședinței de judecată.
Altfel spus, Borcea mai stă la închisoare și riscă să execute toți cei patru ani și patru luni care au rezultat din contopirea pedepselor sale. Borcea mai executase alți peste 4 ani.