"Rata de creştere a retragerilor de numerar este undeva la 6%, iar rata de creştere a plăţilor cu cardul este undeva la 37%. Evident, mai e mult până departe pentru că în ceea ce priveşte valoarea se retrage mult mai mult numerar din bancomate decât se plăteşte. Este clar că vitezele sunt mult diferite şi plăţile cumva avansează mult mai repede. Carduri există destul de multe în România. În momentul de faţă, dacă ne uităm la populaţia activă, vedem că există 16,6 milioane de carduri. Un om din mediul urban are cel puţin un card", a afirmat Creţu. 

Reprezentantul Visa a menţionat că, la nivel naţional, există o problemă mai degrabă în privinţa reţelei de acceptare a plăţilor cu cardul. 

"Problema este, într-adevăr, în ceea ce priveşte reţeaua de acceptare. De ce nu există un număr mai mare de magazine care acceptă plata cu cardul, în condiţiile în care costurile acestui serviciu au scăzut dramatic în ultimii trei ani? Cred că intrăm într-o discuţie despre economia subterană, despre ce se poate face, despre educaţie financiară, despre intruziune financiară. În zona urbană există această cerere pentru a face plăţi, există şi o ofertă şi cu cât ne uităm la oraşele mai mari cu atât rivalizăm cu comunităţi din vestul Europei. Pe de altă parte, România rurală nu este în viteza a doua, ci în viteza a noua", a subliniat Cătălin Creţu, citat de Agerpres.